Одесити просять зробити запас технічний та питної води

Одесити просять зробити запас технічний та питної води.

Одесити просять зробити запас технічний та питної води. Фото: od.vgorode.ua

Комуналка
11 жовтня 2022 08:33

Одесити закликали заздалегідь створити запас питної та технічної води. Про це повідомляють фахівці "Одеського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України".

«Зберігати питну воду потрібно у закритих ємностях. За потреби на них потрібно нанести позначення "Вода для пиття", "Вода для технічних потреб", "Вода для господарських потреб". Треба робити двох чи тридобовий запас. Також можна використовувати питну воду з бюветів, колодязів, шахтних колодязів», – йдеться у повідомленні.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Для пиття та приготування їжі воду потрібно кип'ятити не менше 10 хвилин з моменту закипання. Це ефективний спосіб знезараження води. Вода з відкритих водойм може використовуватися тільки для технічних цілей.

У разі використання для пиття води з неперевірених джерел є ризик спалахів інфекційних хвороб. Якщо з'являються ознаки інфекційних захворювань – підвищення температури тіла, лихоманка, запаморочення, головний біль, біль у животі, нудота, пронос, нежить, кашель, пожовтіння шкіри, склери очей, висип на тілі, поява гнійників тощо. - негайно зверніться за допомогою, не допускайте самолікування, тому що перебіг багатьох інфекційних хвороб є змінним і може бути незвичайним.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах