Одесити винні майже мільярд за опалення

Одесити винні майже мільярд за опалення.

Одесити винні майже мільярд за опалення. Фото: change.org

Комуналка
09 грудня 2022 17:31

Одесити винні понад 950 мільйонів гривень за оплату опалення. І це без нарахувань за листопад. Від своєчасно сплачених рахунків залежить наявність тепла у квартирах. Про це повідомляє Новини.LIVE.

На наявність тепла в будинках одеситів впливає кілька факторів: світло в котельнях, вода та своєчасно сплачені платіжки.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як розповіла директор КП "Теплопостачання міста Одеси" Ганна Позднякова, сьогоднішній тариф за тепло покриває лише 60% вартості виробництва та транспортування тепла. Однак це не знімає з теплопостачальних обов'язок виплачувати заробітну плату працівникам та обслуговувати комунальне підприємство. Підприємству потрібно щодня платити за газ, електрику та водопостачання. Якщо вчасно не сплатити, то нараховуються штрафи та пені, і все це ускладнює роботу підприємства.

При цьому платити треба й тим, хто зараз перебуває за кордоном. Якщо у вас перекритий вентиль у квартирі, то йде мінімальне донарахування до +12 градусів. Якщо у вас вертикальна розводка у багатоквартирному будинку, то тут складніше: перекрити подачу теплоносія на квартиру неможливо і нарахування все одно будуть.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах