Одеську область чекають цілодобово без відключень світла, але незрозуміло коли

Одеську область чекають цілодобово без відключень світла, але незрозуміло коли.

Одеську область чекають цілодобово без відключень світла, але незрозуміло коли. Фото: stroyobzor.ua

Комуналка
24 сiчня 2023 11:47

Одеську область чекають цілодобово без відключень світла, але дата "щасливого дня" поки не відома. Попередньо це станеться протягом півтора тижня. Про це повідомляють кілька обленерго із посиланням на розпорядження НЕК "Укренерго".

Так, з 24 січня по 2 лютого у всіх областях країни проводитимуться режимні виміри погодинного активного електричного навантаження. Такі заходи необхідні для того, щоб отримати об'єктивні дані щодо споживання електроенергії за добу кожного регіону країни.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як повідомляє "Черкасиобленерго", у цьому регіоні режимні вимірювання проводитимуть 24 січня, тому у зв'язку з цим графіки погодинних відключень не застосовуватимуться. Від виміряних величин залежатимуть майбутні ліміти потужності області. Ці дані будуть вихідними при формуванні графіків обмежень та відключень.

Для того, щоб зрозуміти скільки мегават в цілому потрібно області для нормальної, повноцінної роботи, мешканців просять планувати свій день з урахуванням того, що обмежень електроенергії не буде використовувати електроприлади як у звичайних повсякденних умовах.

Вимірювання електричного навантаження проведуть у всіх регіонах країни для того, щоб мати реальну картину прогнозованого споживання в кожній області та звітуватиме перед НЕК "Укренерго" та Міністерством енергетики України. Тому інформація про погодинне активне електричне навантаження стане основою для перегляду лімітів для кожної області зокрема.

Але у разі нестабільної роботи об'єднаної енергосистеми країни, або у разі виникнення загрози ракетного обстрілу, будуть застосовуватися аварійні відключення.

Коли такі виміри проводитимуть на Одещині, ми повідомимо додатково.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах