Після удару по критичній інфраструктурі: як відключатимуть світло в Одесі й області 15 січня

Після удару по критичній інфраструктурі: як відключатимуть світло в Одесі й області 15 січня.

Після удару по критичній інфраструктурі: як відключатимуть світло в Одесі й області 15 січня. Фото: depositphotos.com

Комуналка
15 сiчня 2023 09:09

У неділю, 15 січня, в Одесі діють екстрені відключення світла. Складені раніше графіки стабілізаційних відключень на даний момент не діють. Про це повідомили у пресслужбі "ДТЕК Одеські електромережі".

Перевірити наявність поточних вимкнень можна за посиланням.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Через обмеження лімітів на електроенергію 15 січня громадський електричний транспорт працювати не буде.

Енергетики ДТЕК разом із фахівцями НЕК "Укренерго", іншими екстреними службами та органами державної влади роблять все можливе для якнайшвидшої стабілізації ситуації.

Нагадаємо, 14 січня Росія завдала чергового масованого ракетного удару по території України. За даними Командування Повітряних Сил ЗСУ, під час атаки окупанти здійснили близько 28 пусків крилатих ракет різного базування і десять пусків керованих авіаційних ракет. Силам ППО вдалося збити 18 крилатих ракет повітряного та морського базування Х-101 або Х-555 і "Калібр", а також сім керованих ракет Х-59. Над Одеською областю збили чотири ракети. Ще одна ракета влучила в об'єкт критичної інфраструктури. Внаслідок обстрілу в нашій області є пошкодження, проте обійшлося без жертв та постраждалих.

У вечірньому зверненні 14 січня начальник Одеської ОВА Максим Марченко зазначив, що перед ракетними ударами "Укренерго" завжди дає команду ДТЕК на зниження ліміту для збереження енергосистеми у разі влучень. Глава ОВА підкреслив, що після загрози для відновлення потужності потрібен певний час, причому це точно не одна година. Станом на вечір 14 січня вказані ліміти дозволяли залишити працюючими лише лікарні та критичну інфраструктуру.

Відео: facebook.com/oda.odesa

Також Максим Марченко нагадав, що деякі будинки знаходяться на одних лініях з об'єктами критичної інфраструктури, тож відключення їх не торкаються. У звичайні дні військова адміністрація контролює справедливість розподілу електроенергії через Держенергонагляд та Службу безпеки України, проте ліміти, які область отримує щодня, не дають змоги вийти на чіткі графіки відключень.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах