У ДТЕК розповіли про ситуацію зі світлом на Одещині: готується план

У ДТЕК розповіли про ситуацію зі світлом на Одещині.

У ДТЕК розповіли про ситуацію зі світлом на Одещині. Фото: dtek-dnem.com.ua

Комуналка
17 листопада 2022 16:11

До кінця поточного тижня ДТЕК "Одеські електромережі" разом із владою області готує план, як стабілізувати ситуацію із відключеннями електроенергії в регіоні. Про це повідомляє пресслужба міськради.

План буде узгоджено з НЕК Укренерго. Він дозволить знизити кількість та обсяг відключень для побутових клієнтів.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

На прес-конференції 17 листопада Генеральний директор ДПЕК "Одеські електромережі" Дмитро Григор'єв повідомив, що ті 30% споживачів, які мають напругу, відносяться до клієнтів, що залишаються зі світлом, на лініях яких є важливі об'єкти. Це не тільки лікарні, але деякі насосні водоканалів та потужності теплогенеруючих компаній, що живлять об'єкти ППО.

Що трапилося

За словами Григор'єва, з понад 80 випущених російськими військами ракет близько 50 були націлені на об'єкти енергетичної інфраструктури України. Частина ракет потрапила в ціль і завдала серйозних руйнувань. Для відновлення деяких об'єктів необхідний тривалий час, дороге обладнання та допомога іноземних партнерів. Деякі об'єкти простіше збудувати заново, ніж відремонтувати. Внаслідок пошкодження великих підстанцій та виведення з ладу великої кількості ЛЕП стався розподіл енергосистеми України на окремі частини. Ми разом із Дніпровською енергосистемою відокремилися від усієї України. Це сталося так раптово, що навіть диспетчери не змогли відреагувати та ввести в дію раніше відпрацьовані графіки. Спрацювала протиаварійна автоматика

Частота в відокремленій частині Одеського регіону впала настільки, що в автоматичному режимі було відключено більшість споживачів. Сьогодні ті потужності, які має енергосистема Одеської області, дозволяють подавати електроживлення лише третині користувачів.

Потрібно зберігати спокій

Разом із порушенням роботи систем електропостачання міста відбувається відключення об'єктів теплопостачання, водопостачання та водовідведення. У тому числі котел, бойлерних, теплопунктів, насосних станцій. Комунальники працюють цілодобово. Через ситуацію з електрикою до городян звернувся мер Одеси Геннадій Труханов.

"Шановні одесити! У цей непростий час прошу вас зберігати спокій і з розумінням ставитися до того, що відбувається у місті та країні загалом", - просить городян міський голова.

На Одещині також записали звернення до одеситів. Директор Департаменту систем життєзабезпечення та енергоефективності Одеської обласної військової адміністрації (ОВА) Антон Шалігайло заявив, що енергетики ДТЕК та Укренерго у взаємодії з військовою адміністрацією вишукують можливість виправити ситуацію із тривалістю та географією застосування обмежень.



Нагадаємо, що через складну ситуацію в енергосистемі, спричинену повторним масованим обстрілом об'єктів енергоінфраструктури України 15 листопада, НЕК Укренерго надав розпорядження про значне зниження потужності споживання електроенергії в ряді областей. У тому числі на Одещині. Через це ДТЕК Одеські електромережі змушені застосовувати екстрені відключення світла для понад 70% на Одещині.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах