В Одесі оновили графіки відключення світла: яка ситуація з електроенергією та чи курсує транспорт

В Одесі оновили графіки відключення світла: яка ситуація з електроенергією.

В Одесі оновили графіки відключення світла: яка ситуація з електроенергією. Фото: pexels.com

Комуналка
07 лютого 2023 09:45

В Одесі оновили графіки відключення світла та скоротили час, коли немає електроенергії. Тепер одесити гарантовано дві години зі світлом, наступні вісім – без світла. Проте ситуація залишається складною. Про це повідомляє пресслужба ДПЕК.

В даний час це той максимум, яким може забезпечити все наявне та справне енергетичне обладнання регіону.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Енергетикам вдалося скоротити періоди відключень завдяки генераторам. Їх підключили до критичної інфраструктури, аніж розвантажили електричну мережу.

Вчора ввечері в Одесі та районі 50% мешканців залишалися без світла. При цьому в регіоні діяли графіки дві через десять годин.

Станом на ранок 7 лютого продовжуються екстрені відключення.

Нагадаємо, що до Одеси відправили десятки генераторів для забезпечення роботи критичної інфраструктури.

До кінця робочого тижня мають закінчити ці роботи, і ситуація має суттєво покращитись. Також буде ефект від переведення критичної інфраструктури на генератори.

Як повідомив Президент України Володимир Зеленський у своєму вечірньому відеозверненні, 6 лютого він заслухав доповіді щодо ситуації в Одесі та області – щодо ліквідації наслідків енергоаварії.

"Працюють усі служби та посадові особи, які мають бути задіяні. Ремонтні роботи вже дали частину необхідного результату, є постачання генераторів та енергетичного обладнання в область та місто. На даний момент у значній частині Одеського регіону є відключення. Робимо все, щоб дати людям електрику ", - сказав Зеленський.

Що з опаленням, водою, транспортом та інтернетом

Натомість ситуація з тепло- та водопостачанням в Одесі значно краща. Критичну інфраструктуру вже вдалося оживити, тож тепло та вода у людей є. Проблеми виникають там, де теплопостачання підтримується завдяки невеликим котельням, які стоять у багатоповерхівках та живляться від електроенергії, а також якщо насоси для води у багатоповерхівках живляться від електропостачання. Містяни ходять до бюветів, щоб набрати воду.

Станом на 07:00 працюють 156 пунктів незламності комунальної форми власності. ДСНС розгорнули намети пунктів на вулиці Балківській, 143 та вулиці Генерала Петрова, 42. Інші пункти працюють відповідно до графіка роботи. За добу відвідало пункти незламності 3245 осіб.

Залізничний вокзал Одеси продовжує функціонувати у штатному режимі, всі рейси відправляються та прибувають за графіком. На вокзалі також працює Фортеця Незламності, де будь-який житель міста може зарядити при необхідності гаджети, випити гарячого чаю та погрітися. Крім цього, у Фортеці відвідувачі вокзалу можуть скористатися інтернетом від Starlink.

  • В Одесі оновили графіки відключення світла: яка ситуація з електроенергією та чи курсує транспорт фото
  • В Одесі оновили графіки відключення світла: яка ситуація з електроенергією та чи курсує транспорт фото 1
  • В Одесі оновили графіки відключення світла: яка ситуація з електроенергією та чи курсує транспорт фото 2
  • В Одесі оновили графіки відключення світла: яка ситуація з електроенергією та чи курсує транспорт фото 3

В Одесі оновили графіки відключення світла: яка ситуація з електроенергією та чи курсує транспорт фото



Усі фото: t.me/UkrzalInfo

Електротранспорт у місті взагалі не ходить, для його використання немає потужностей. Тому одесити використовують маршрутки.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах