Гордість Одеси: вихованець Військової академії отримав звання Героя України

Гордість Одеси: вихованець Військової академії отримав звання Героя України.

Гордість Одеси: вихованець Військової академії отримав звання Героя України. Фото: dumskaya.net (на фото Євген Бова праворуч)

Люди міста
11 березня 2022 06:38

Випускник Одеської Військової академії, майор Євген Бова, став одним із чотирнадцяти українських військових, які 10 березня отримали звання Героя України. Про це повідомляє Vgorode із посиланням на "Думську".

Служити Україні Євген почав одразу після закінчення факультету аеромобільних військ та розвідки у 2014 році. Спочатку молодий офіцер служив у 1-му окремому батальйоні морської піхоти. Там у складі тактичної групи він виконував завдання із взяття під контроль та оборону села Гранітне в зоні АТО.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Герой України Євген Бова.Герой України Євген Бова. Фото: dumskaya.net

Захоплення панівної висоти над цим населеним пунктом стало для лейтенанта одним із перших досягнень. Надалі підрозділи, якими командував Євген, виконували різноманітні бойові завдання у різних районах АТО та ООС. Наприклад, саме бійці його взводу розблокували добровольчі батальйони "Донбас" та "Східний корпус", які перебували в оточенні в районі села Лебединське.

З жовтня 2016 року Євген Бова обороняв село Широкине. 29 грудня 2016 року він отримав орден "За мужність" ІІІ ступеня, а у 2017 році – орден Данила Галицького.

У квітні 2018 року майбутній Герой України став командиром 1-го окремого батальйону морської піхоти. Показово, що його батальйон двічі, у 2018 та 2020 роках, ставав найкращим серед батальйонів морпіхів.

Наразі майор Євген Бова захищає Україну від російських окупантів та заочно закінчує навчання в Національному університеті оборони імені Івана Черняховського.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах