Герої війни: командир одеського батальйону вивів із оточення 10 поранених бійців

Герої війни: командир одеського батальйону вивів із оточення 10 поранених бійців.

Герої війни: командир одеського батальйону вивів із оточення 10 поранених бійців. Фото: facebook.com/28brigade

Люди міста
30 травня 2022 08:47

Командир батальйону одеської бригади Сергій Ткачук вивів із повного оточення 10 поранених бійців. Про це повідомляє Vgorode з посиланням на пресслужбу 28-ї окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового Походу.

Старший лейтенант Сергій Ткачук захищає Україну від російської агресії безперервно з 2014 року. Почавши свій бойовий шлях солдатом у 1998 році, він заслужено став командиром батальйону 28-ї бригади. Вдома на нього з перемогою чекають дружина та дві доньки.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У квітні Сергій отримав надскладне завдання – доставити оточеним ордою бійцям в одному із сіл зброю та евакуювати звідти поранених. Усвідомлюючи всі ризики, наш лицар погодився.

"Мені здавалося, що це квиток в один кінець, але накази командування не обговорюються. Вночі ми рушили морем. Дорога була нелегкою, понад чотири години ми йшли посеред шторму", - розповів Сергій.

Заздалегідь попередивши командирів оточених підрозділів, лицар після прибуття використав вогонь дружньої артилерії як прикриття і почав оперативно передавати озброєння та забирати поранених.

"Росіяни нас помітили тільки коли виходили звідти. І тоді почався кошмар. Човен був перевантажений, ми не могли відійти швидко. А орки били прицільно - ще метр, і було б пряме влучення з БМП-3. Тоді хвиля опустила нас і снаряд пролетів мимо. "Зв'язок зник, ротні доповіли, що ми можемо не повернутися. Але дав Бог, все обійшлося", - згадує Сергій.

Через деякий час продовжувати йти морем неможливо. Човен поступово тонув, а вода була крижаною. Поранені хвилювалися, казали, що краще " загинути на суші, ніж у морі. Але Сергій зберігав спокій.

"Ми висадилися далі за призначення. Хто міг йти, рушив зі мною. Їм було важко, але зупинятися було не можна. Дійшли до одного з населених пунктів, де викликали пошукову бригаду", – уточнює Сергій.

Завдяки героїчним та професійним діям Сергія Ткачука життя десяти захисників було врятовано. Наразі вони отримують медичну допомогу, а сам Лицар продовжує виконувати бойові завдання.

"Єдине, що було страшно - втопитися в тому штормі. Тому що я хотів людей врятувати. Побратими сказали мені, що таке здатне тільки я. Не знаю, чому. Напевно, довіряють".

Президент Володимир Зеленський нагородив Сергія орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня, а міністр Оборони Олексій Рєзніков – «Вогнепальною зброєю» пістолетом Glock-19.

  • Герої війни: командир одеського батальйону вивів із оточення 10 поранених бійців фото
  • Герої війни: командир одеського батальйону вивів із оточення 10 поранених бійців фото 1
  • Герої війни: командир одеського батальйону вивів із оточення 10 поранених бійців фото 2

Герої війни: командир одеського батальйону вивів із оточення 10 поранених бійців фото

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах