Одеський морпіх вивів підрозділ із оточення росіян

Одеський морпіх вивів підрозділ із оточення росіян.

Одеський морпіх вивів підрозділ із оточення росіян. Фото: armyinform.com.ua

Люди міста
31 серпня 2022 16:14

Випускник військового ліцею та академії в Одесі із позивним "Ведмідь" з 24 лютого захищає Україну на Сході. За цей час воїн разом із побратимами знищував техніку росіян та зупиняв їх колони, а також вивів із оточення підрозділ. Про це повідомляє " АрміяInform ".

Хлопець із дитинства обрав професію військового, вступив на навчання військово-морського ліцею імені віце-адмірала Володимира Безкоровайного. У 2017 році він був зарахований до Військової академії, там навчався за спеціальністю "морська піхота". Після закінчення майже одразу поїхав на Схід.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За його словами, коли почалося повномасштабне вторгнення Росії до України, у його підрозділі не було жодної паніки чи хаосу. Найважчий бій для його підрозділу чекав у березні, тоді їхній підрозділ оточили, а сили росіян переважали. Українських бійців узяли в оточення. Йому як заступнику командира роти вдалося вивести військових з оточення. Морські піхотинці подолали понад десять кілометрів, пересувалися полями, річкою.

«Ми виконували завдання в одному із населених пунктів. Тоді у разі прориву ворога мали висуватися на кордон і зупинити його колону. Однак коли над нами пролітали дві "пташки" рашистів Ка-52 "Алігатор", вони помітили нашу групу і почали працювати за технікою. Їм удалося потрапити лише в одну машину, але вона все одно залишалася на ходу. А вже наступного дня окупанти посунули танками, КамАЗами, "біхами", у небі були гелікоптери. Безпосередньо по нам працював танк та 2 БМП-3. Хоча ми давали гідну відсіч, але силам ворога, що значно перевершували, вдалося прорвати наш бойовий порядок і взяти нас у кільце», – розповідає морпіх.

Тоді "Ведмідь" розумів - будь-що, він повинен вивести побратимів з оточення. І це йому вдалось. Морські піхотинці подолали понад 10 кілометрів, пересувалися полями та річкою у повній амуніції, з БК та зброєю. Час тягнувся вічністю.

Воїнам вдалося дістатися населеного пункту, де перебували їхні побратими. Але довго відпочивати їм не судилося - наступного дня противник почав наступ. Чергова битва та ЗСУ успішно тримали оборону, навіть вдалося підбити один танк та одну "беху". Ворог трохи затих, а надвечір спробував прорватися на БМП-3, яке одразу вдалося знищити. Ранок у морпіхів почався з роботи артилерії та авіації. Бронетехніка загарбників виїжджала на рубежі. Почалися обстріли.

«По передньому краю, де знаходився мій підрозділ, працювали два танки та два БМП-3, діставалося і сусіднім позиціям. Тоді було поранено двох наших побратимів. Щоб уберегти особовий склад, вирішили спуститися до підвалу неподалік. А за хвилин п'ять "прилетіло" – пряме потрапляння до будівлі. Я та ще семеро людей опинилися під руїнами. Відразу почав опитувати, чи всі цілі. Поранених багато, але всі могли рухатись окрім одного – він виявився дуже важким. Його потрібно було терміново евакуювати, що ми зробили», – згадує "Ведмідь".

Тоді морпіх потрапив до шпиталю, але довго там не затримався. І щойно повернувся до ладу – знову рвався у бій.

«Цього разу ми висувалися на кордон на танках і трофейних БМП-3. У видимість потрапила колона "бетеєрів" окупантів. Завдяки вмілому коректуванню вогню артилерії та парі "Джавелінів" ми вдало відпрацювали. Колона була зупинена, ворог відступив», – з гордістю каже "Ведмідь".

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах