Історії війни: пораненого одеського прикордонника врятували жителі Херсона

Історія війни: пораненого одеського прикордонника врятували жителі Херсона.

Історія війни: пораненого одеського прикордонника врятували жителі Херсона. Фото: facebook.com/SouthernBorderUkraine

Люди міста
01 вересня 2022 15:30

Прикордонник Олександр у лавах Держприкордонслужби вже три роки. Уродженець Одещини ще наприкінці 80-х здобув в одному із профтехучилищ спеціальність механізатора. За плечима і термінова служба, і робота за спеціальністю, і служба у держохороні. І нарешті, за порадою його знайомого, який трохи раніше поповнив ряди "зелених беретів", доля привела його до прикордонного загону Південного регіонального управління. Про це повідомляє Південне регіональне управління Державної прикордонної служби України.

Початок широкомасштабного вторгнення Росії він із побратимами зустрів на адміністративному кордоні з ТІМ АР Крим. За кілька днів до вторгнення вони спостерігали за так званими вченнями окупантів. Бачили в приладах спостереження, як ворог розгортає артилерію та реактивні системи залпового вогню, стріляє на окупованому півострові. І вже 24 лютого близько 04:00 російські війська нахабно обстріляли позиції прикордонників із великокаліберного кулемета. Згодом за захисниками України почали працювати "Гради" та авіація окупантів.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як отримав поранення

Під час виходу на запасні позиції Олександр за кермом "Кугуар" допомагав евакуюватися побратимам. Дорогою колона прикордонників потрапила під ракетно-бомбовий удар супротивника. Маневруючи під обстрілами водій бронеавтомобіля доставив усіх своїх пасажирів до природного укриття, проте сам Олександр, поспішаючи, отримав поранення в ногу. Цього ж дня його прооперували. Проте ворог у цей час не зупинявся, тож Олександр разом із іншими прикордонниками потрапили до оточення.

На допомогу охоронцям кордону прийшли місцеві патріоти, які, крім надання притулку та можливості зв'язатися з рідними та керівництвом, отримували необхідні ліки та їжу.

"Мені не вірилося тоді, що таке може статися і це все насправді відбувається зі мною. Серйозність стану справ та розуміння ситуації прийшли після першого обстрілу з "Градів". Коли російські літаки скидали на нас касетні бомби, думав, що вже не виживу" "Я вважаю, що ця окупація ненадовго, і ми обов'язково переможемо. Все буде Україна!", - згадує Олександр.

Що з прикордонником зараз

Наразі прикордонник після одужання повернувся до рідного загону та продовжує захищати країну. А ще на допомогу батькові прийшов його син – Сергій, який раніше працював у європейських країнах далекобійником. Зараз закликався по мобілізації до ТРО та взяв до рук зброю, щоб захищати Батьківщину.

Він розповідає, що з окупантами вже "зустрічався" у Криму під час анексії у 2014 році. Тоді він якраз проходив термінову службу у ВМС ЗСУ і, як і зараз, не зрадив Військової присяги, не залишив країну в біді.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах