Історії нашого міста: як жінка півстоліття працює водієм трамвая в Одесі

Історії нашого міста: як жінка півстоліття працює водієм трамвая в Одесі.

Історії нашого міста: як жінка півстоліття працює водієм трамвая в Одесі. Фото: facebook.com/kp.oget

Люди міста
10 квiтня 2023 08:56

Уродженка Болградського району області Марія Герасимівна Мітєва півстоліття працює водієм трамвая в Одесі. Вона справжня легенда комунального підприємства "Одеселектротранс". Її історію розповіли у пресслужбі підприємства.

Днями виповнюється рівно 50 років, коли вона почала працювати у трамвайному депо №2.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Народилася Марія Герасимівна у 1954 році у селі Виноградівка тодішнього Арцизького району. Жінка зізнається, що в дитинстві вона не мала ясного уявлення, ким хоче стати у професійному плані, тож батьки вирішили, що бути дитиною бухгалтером. Після закінчення школи Марія Мітьова вирушила до Кишенева, де й здобула цю спеціальність у відповідному технікумі. Однак жодного дня по диплому не працювала.

"В той час старша сестра перебралася до Одеси і вже була водієм трамвая. Коли приїжджала до неї в гості, мені це дуже сподобалося, і я вирішила йти її слідами. У навчально-курсовому комбінаті навчалося цікаво і легко, і вже в жовтні 1974 року я вийшла вперше на лінію.То був маршрут №20, який називається очеретяним.Трамвай КТМ-2.Страшно не було, було цікаво.За півроку мене перевели на маршрут №4, потім №21, а вже через рік отримала другий клас водія. Після цього вже почала працювати на так званих складних маршрутах: №3,12,15”, – згадує Марія Герасимівна.

З 1974 року і досі жінка працює водієм у трамвайному депо №2. У свій час вона була водієм-наставником. Свою працю Марія Герасимівна любить за постійне спілкування з людьми.

"Прокидаюся рано, приблизно о 3:00, тому будь-який світанок я зустрічаю на ногах. Дивлюся, як прокидається місто, спілкуюся з пасажирами. Якщо це маршрут №15 або №12, то це, як правило, одні й ті самі люди. Дуже дружелюбні, вітаються, питають, як справи, наче ми – сім'я. Нерідко квіти дарують, пригощають солодощами", – розповідає про свої трудові будні Марія Герасимівна.

Справу мами продовжує її син В'ячеслав. Він – електрик у вагоноремонтних майстернях, регулярно бере участь у збиранні вагонів "Одіссей" та "Одіссей МАХ".

  • Історії нашого міста: як жінка півстоліття працює водієм трамвая в Одесі фото
  • Історії нашого міста: як жінка півстоліття працює водієм трамвая в Одесі фото 1
  • Історії нашого міста: як жінка півстоліття працює водієм трамвая в Одесі фото 2

Історії нашого міста: як жінка півстоліття працює водієм трамвая в Одесі фото



Усі фото: facebook.com/kp.oget

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах