В Одесі помер засновник "Музею звуку" Василь Пінчук

В Одесі помер засновник "Музею звуку" Василь Пінчук.

В Одесі помер засновник "Музею звуку" Василь Пінчук. Фото: facebook.com/OdesaTUG

Люди міста
01 липня 2023 23:47

В Одесі пішов із життя засновник єдиного в Україні "Музею звуку" Василь Пінчук. Про це повідомив директор департаменту культури Одеської міської ради Іван Ліптуга.

Василь присвятив своє життя Одесі та музиці. Виховав не одне покоління діджеїв та звукорежисерів. Усе життя працював в Одеському театрі юного глядача. Майже 40 років Василь колекціонував музичні скриньки, патефони та грамофони, транзистори, магнітофони і радіо різних поколінь та платівки. Цю колекцію, яка налічує понад три тисячі експонатів, можна побачити у приватному Музеї звуку за адресою вулиця Дворянська, 25.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

"Ми зустрілись востаннє місяць тому в його музеї, він попросив розглянути можливість передати колекцію місту, щоб створити муніципальний Музей звуку. Утримувати музей в цей складний час йому було вже важко і він вирішив колекцію передати в дар місту. Ми довго говорили про плани по його розширенню і покращенню експозиції, вже розпочали процес і раптом сьогодні Василя не стало… Ми збережемо в наших серцях памʼять про чудову добру людину, справжнього одесита і обовʼязково виконаємо його останнє прохання, відкриємо "Муніципальний музей звуку Василя Пінчука"", – написав Іван Ліптуга.

У пресслужбі Одеського театру юного глядача імені Юрія Олеші повідомили, що прощання з Василем Пінчуком відбудеться у вівторок, 4 липня о 10.00, у фойє Одеського театру юного глядача.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах