В Одесі помер відомий вчений Андрій Добролюбський

В Одесі помер відомий вчений Андрій Добролюбський.

В Одесі помер відомий вчений Андрій Добролюбський. Фото: facebook.com/odessitsclub

Люди міста
29 вересня 2023 14:18

27 вересня в Одесі на 75 році життя помер відомий вчений Андрій Добролюбський. Про це повідомили у пресслужбі Всесвітнього клубу одеситів.

Майбутній історик, доктор історичних наук та професор Андрій Добролюбський народився 18 квітня 1949 року в Одесі в сім'ї хіміка Олега Добролюбського та кандидата хімічних наук Марії Добролюбської (до заміжжя Фукс). Після школи Андрій Олегович успішно закінчив історичний факультет Одеського університету та аспірантуру на кафедрі стародавнього світу та середніх віків. Пізніше обіймав посади наукового співробітника Інституту археології НАН України (1976–1986 роки), завідувача сектору археології Управління культури Одеського облвиконкому (1986–1989 роки) та керівника археологічної експедиції ЮНЕСКО–ICOM (1989–1999 роки).

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої  інформації.

З 1992 року Андрій Добролюбський працював у Південноукраїнському національному педагогічному університеті в Одесі. Протягом 50 років вчений займався археологічною роботою в Україні, Молдові, Середній Азії, Північному Кавказі. Також Андрій Добролюбський був головою Чорноморської Асоціації археологів та любителів старовини.

Прощання з науковцем відбудеться 30 вересня о 12:00 у головному корпусі Південноукраїнського національного педагогічного університету на Старопортофранківській, 26.

Вічна пам'ять видатному одеситу та щирі співчуття його близьким!

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах