Одеського хірурга, який рятував життя поранених на фронті, посмертно нагородили орденом Данила Галицького

Одеського хірурга, який рятував життя поранених на фронті, посмертно нагородили орденом Данила Галицького.

Одеського хірурга, який рятував життя поранених на фронті, посмертно нагородили орденом Данила Галицького. Фото: odessa-life.od.ua

Люди міста
27 лютого 16:25

Одеського хірурга Олександра Пилипенка, який рятував життя поранених воїнів на фронті, посмертно нагороджено орденом Данила Галицького. Про це повідомляє пресслужба міської ради.

Так, медик віддав 28 років життя роботі у міській клінічній лікарні №11, де працював у першому хірургічному відділенні. На початку повномасштабної війни Олександр Сергійович пішов добровольцем туди, куди кликало його серце – на передову.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

На фронті Олександр провів близько 10 тисяч хірургічних операцій, сам отримав численні контузії та пережив інсульт. Після реабілітації Олександр Сергійович повернувся до зони бойових дій. Під час чергової евакуації поранених серце лікаря не витримало.

Указом Президента України за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов'язку Олександра Сергійовича Пилипенка нагороджено орденом Данила Галицького (посмертно).

Одеського хірурга, який рятував життя поранених на фронті, посмертно нагородили орденом Данила Галицького.Одеського хірурга, який рятував життя поранених на фронті, посмертно нагородили орденом Данила Галицького. Фото: t.me/odesacityofficial

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах