До загонів "одеських лицарів" приєднався лікар-стоматолог

До загонів "одеських лицарів" приєднався лікар-стоматолог.

До загонів "одеських лицарів" приєднався лікар-стоматолог. Фото: facebook.com/28brigade

Люди міста
14 жовтня 2022 15:27

28-а окрема механізована бригада імені Лицарів Зимового Походу розповіла історію одеського лікаря-стоматолога, який приєднався до них. Про це розповіли у пресслужбі відомства.

Для одесита Андрія стоматологія – сімейна справа та свого роду пристрасть. Почав він свій шлях ще молодим студентом і вже 21 рік працює зі своїми братами в одній із найбільших клінік рідного міста. Більше того, завдяки своїй любові до скрупульозної праці, він також організував у власному гаражі майстерню, де виготовляв керамічний посуд разом із дружиною. Так і було б і далі, але РФ розпочала повномасштабну війну.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Після вторгнення я прийняв важке, але правильне рішення – відправив дружину та дітей за кордон, у безпеку. Перші місяці, зізнаюся, було трохи страшно, але я все одно приймав пацієнтів. Вдома своїм рідним сказав, що якщо прийде повістка – піду і буду дуже радий, що можу допомагати нашим воїнам», – сказав Андрій.

Незважаючи на відсутність бойового досвіду, після отримання повістки Андрій одразу мобілізувався та був розподілений до 28-ї бригади. За результатами співбесіди "лицарі" йому запропонували далі займатися тим, що він вміє найкраще лікувати зуби.

"Для роботи мені виділили спеціальну машину та деякі інструменти, проте я вирішив переробити все під себе. Як приклад мої пломбувальні матеріали одні з кращих, але й коштують вони дуже дорого. Коли тільки почав працювати бійців було мало, бо хтось приходить вперше говорять, що воювати бояться менше за мене, але сарафанне радіо зробило свою справу – зараз мій графік "забитий" на два тижні вперед", – розповів стоматолог.

За кілька місяців служби Андрій встиг допомогти сотням воїнів. Тому, як він жартома додав, дізнається їх він зазвичай уже в процесі роботи. А кожний прийом завершує професійну консультацію.

"Якщо неправильно чистять зуби, то пояснюю як краще: якою пастою, щіткою, методикою тощо. Також нагадую, що їх потрібно чистити щонайменше двічі на два, а за ідеальних умов – після кожного прийому їжі, щоб вони могли служити воїнам якнайдовше", - резюмував Андрій.

Після перемоги України Андрію найбільше хочеться повернутися до своєї родини, коханої дружини та підростаючих козаків.

  • До загонів "одеських лицарів" приєднався лікар-стоматолог фото
  • До загонів "одеських лицарів" приєднався лікар-стоматолог фото 1
  • До загонів "одеських лицарів" приєднався лікар-стоматолог фото 2

До загонів "одеських лицарів" приєднався лікар-стоматолог фото



Усі фото: facebook.com/28brigade

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах