На Одещині полюватимуть на шакалів та лисиць

На Одещині полюватимуть на шакалів та лисиць.

На Одещині полюватимуть на шакалів та лисиць. Фото: depositphotos.com

Суспільство
21 червня 2023 15:13

В Ізмаїльському районі Одеської області розпочнуть полювання на шакалів та лисиць. На базі лісового господарства створили чотири оперативні групи з відстрілу та визначили місця, де вони проводитимуться. Про це повідомляє " Юг.Today ".

До Одеської обласної військової адміністрації Ізмаїльське лісове господарство навіть надало алгоритм, як проходитиме полювання на цих хижаків. На рівні ОВ це питання вже узгоджено, залишилося підтвердити в управлінні дозволи на відстріл.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як повідомляє міжрайонний мисливець Ізмаїльського лісового господарства Ігор Інтюк, навала лис та шакалів спостерігається майже у всіх населених пунктах Ізмаїльського району. Зголоднілі хижаки, які є переносниками сказу, у пошуках їжі вже впритул наближаються до польових станів і сіл, блукають цілими зграями біля домогосподарств, де є живність. Раніше їх відстрілювали мисливці. В даний час через воєнне становище відстріл диких тварин заборонено, тому їх популяція зростає.

Така тенденція дуже непокоїть мешканців сільської місцевості. Так, наприклад, у селі Приморське Вилківської громади в останні дні активізувалися шакали. Вже зафіксовано кілька випадків, коли хижаки заходили у двір місцевих мешканців та знищували домашніх курей. Один шакал навіть упав у вигрібну яму. А от у селі Старі Трояни Суворовської громади, як нам стало відомо, лисиці взагалі спокійно блукають вулицями, навіть заселяються у порожні будинки.

Нагадаємо, за спостереженням фахівців Ізмаїльського лісового господарства, у регіоні збільшилася кількість хижаків, а саме шакалів та лисиць. Зростанню популяції шакалів сприяють м'які зими, і навіть заборона полювання під час воєнного стану.

Загалом на території колишнього Ізмаїльського району налічується 250 шакалів та 150 лис, Кілійського району – 360 шакалів та 70 лис, Ренійського району – 50 шакалів та 30 лис. Найменші цифри у Болградському районі у його старих межах: тут 20 шакалів та 80 лисиць.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах