Де в Одесі безкоштовно отримати юридичну допомогу

Де в Одесі безкоштовно отримати юридичну допомогу?

Де в Одесі безкоштовно отримати юридичну допомогу? Фото: bigbeecurtislaw.com

Суспільство
21 березня 12:55

Під час великої війни побільшало людей, які звертаються до служб підтримки. Тому Vgorode створили добірку місць, де в Одесі можна отримати безкоштовну консультацію юриста та правову допомогу.

Звертатися можна як очно, так і телефоном або онлайн.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Юристи контактного Центру системи безкоштовної юридичної допомоги

Юристи контактного центру системи безкоштовної юридичної допомоги.Юристи контактного центру системи безкоштовної юридичної допомоги. Фото: facebook.com/PavloPetrenko.official

Щодня на лінії консультують до 80 юристів, досвід яких дозволяє надавати практичні та дієві юридичні поради для вирішення ваших питань.

Зателефонувавши до контактного Центру:

- Ви вільно розкажете суть вашого питання;
- юристи поставлять вам уточнюючі питання;
- Ви отримаєте покрокову, просту консультацію.

Консультації проводяться з різних життєвих ситуацій: розлучення, аліментів, спадщини, мобілізації, трудових прав та іншого.

Якщо у вас є юридичне питання або потрібна порада юриста, потрібно зателефонувати:
- (080) 021-31-03 (дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України безкоштовні, контактний Центр працює у будні з 8:00 до 18:00);
- (044) 363-10-41 (для дзвінків з-за кордону, вартість за тарифами оператора);
- (067) 721-31-03 (безкоштовні дзвінки з мобільного додатка telegram).

Де шукати фізичні центри в Одесі, можна подивитися на карті.

Програма підтримки жінок із сімей військовослужбовців "Плюс-Плюс"

Програма підтримки жінок із сімей військовослужбовців Програма підтримки жінок із сімей військовослужбовців


Мережа освітньо-культурних та волонтерських просторів запускає всеукраїнський проект, у рамках якого учасники отримуватимуть юридичні та психологічні консультації, братимуть участь у майстер-класах та навчатимуться основ запуску власного бізнесу.

Пілотна частина проекту включає п'ять міст – Київ, Миргород, Подільськ, Кропивницький та Одесу.

Щоб приєднатись, потрібно заповнити гугл-форму.

Юрист для військових у Гончаренко-центрі

Юрист для військових.Юрист для військових. Фото: goncharenkocentre.com.ua

Мережа Гончаренка центрів відкрила безкоштовну гарячу лінію для юридичної допомоги військовим.
Фахівці консультують бійців із актуальних питань: від отримання фінансової допомоги та компенсацій до оскарження незаконних дій командування. Звернутися до юристів можна за телефоном або месенджерами: whatsApp, telegram, viber, signal.

Гаряча лінія з надання безкоштовної юридичної допомоги працює за телефоном (067) 204-22-06. Графік з 9:00 до 18:00. Також свої звернення можна надсилати електронною поштою lawyergoncharenkoua@gmail.com. Звернутися за консультацією офлайн військові можуть безпосередньо до Гончаренка в Одесі (вулиця Давида Ойстраха, 32, вулиця Святослава Ріхтера, 2в, вулиця Катерининська 27/1).

Переважно тут допомагають з питань написання рапорту на проходження військово-лікарської комісії, лікування, переведення, звільнення з військової служби, а також по виплаті під час лікування після поранення, умов виплат додаткової винагороди (100 тисяч грн), захисту від безпідставних внесень відомостей про самовільне залишення військової частини. Приймають адвокатські запити щодо надання необхідних документів від військових частин: за полоном, пораненням, лікуванням військовослужбовців тощо. Але також можна звертатися і з нетиповими запитами.

Затишно space

Затишно spaceЗатишно space


Безпечний простір для жінок та дівчат на вулиці Канатній, 78, де допомагають потерпілим у війні: евакуація, гуманітарна допомога та юридичні консультації. Час роботи вівторок-неділя з 10:00 до 19:00. Пошта zatyshno.odesa@east-sos.org, telegram

Для детальної консультації ви можете звернутися до юриста безпечного простору за телефоном:
(095) 078-16-21. Також можна звернутися на гарячу лінію БФ "Схід SOS": 0800332614. (Для отримання юридичної консультації необхідно натиснути "Два".)

Veterans HUB ODESA

Психологічна допомога від Veterans HUB ODESAПсихологічна допомога від Veterans HUB ODESA Фото: facebook.com/veteranshubodesa

Юристи центру по вулиці Старопортофранківська, 26 допоможуть вирішити будь-які юридичні питання та забезпечать кваліфіковану підтримку для військовослужбовців, ветеранів та їхніх сімей. Які запити: широкий спектр юридичних питань, включаючи військову пенсію, службові, житлові та багато іншого.

Потрібно заповнити гугл-форму за посиланням та чекати дзвінка від юристів найближчим часом.

Також, за інформацією Міністерства юстиції, безкоштовна первинна правова допомога доступна для всіх військовослужбовців. Скористатися безкоштовними послугами центру правової допомоги можна: зателефонувавши за номером: 0-800-213-103 (дзвінки безкоштовні), зателефонувавши в telegram (067) 721-31-03 або відвідавши найближчий центр правової допомоги.

Консультації допомоги ВПО від БФ "Право на захист"

Консультації допомоги ВПО від БФ Консультації допомоги ВПО від БФ


Організація є важелем юридичної допомоги для осіб, які постраждали через війну і потребують відповідної підтримки. Юристи надають безоплатну юридичну допомогу ВПО.

Найбільш поширені питання, з якими звертаються щодня:

- постачання на облік ВПО та отримання допомоги на проживання ВПО від держави;
- перетин державного кордону;
- пошкодження або знищення нерухомого майна;
- проблеми з особистими документами;
- трудові питання;
- пенсія та соціальні виплати;
- встановлення факту смерті чи народження;
- спадщина;
- інші питання, пов'язані з військовим конфліктом.

Якщо Ви постраждали внаслідок збройної агресії РФ і потребуєте допомоги, заповніть форму для реєстрації на консультацію юриста по телефону.

Графік роботи Лінії допомоги з понеділка до п'ятниці з 8:00 до 21:00. Також шукайте відповіді у чат-боті "Юридичний радник для ВПО": viber, telegram та telegram.

Міжнародний комітет порятунку (IRC)

Міжнародний Комітет порятунку (IRC).Міжнародний Комітет порятунку (IRC). Фото: t.me/odesacityofficial

Це відділення для допомоги та послуг внутрішньо переміщеним особам та постраждалим від війни. Спеціалісти Комітету надають безкоштовну юридичну, а також соціально-психологічну допомогу – співробітники організації здійснюють соціальний супровід у державні установи та організації, банківські та медичні установи, надають консультації щодо отримання соціальної та психологічної допомоги, а також надають індивідуальний супровід особам, що потребують, з різних питань.

Центр допомоги врятованим

Відкрито з травня 2023 року в Одесі для надання соціально-психологічної допомоги внутрішньо переміщеним особам, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, виявлення випадків насильства.

Насамперед надаватиметься психологічна допомога. Крім того, у внутрішньо переміщених осіб виникає багато юридичних питань, з чим допомагатимуть кваліфіковані юристи.

Адреса центру: вулиця Косівська, 2-д, телефон: (067) 131-39-38. Графік роботи: понеділок – п'ятниця з 9:00 до 17:00.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах