Курси та гранти: де в Одесі можна безкоштовно здобути професію

Курси та гранти: де в Одесі можна безкоштовно здобути професію.

Курси та гранти: де в Одесі можна безкоштовно здобути професію. Фото: bureauveritas.com.ua/

Суспільство
28 березня 15:48

Мало хто знає, але в Одесі можна безкоштовно закінчити курси та отримати роботу. Для цього потрібно мати лише час та бажання. Хто і де може отримати нову професію читайте на сайті Vgorode.

Радимо підписатися на соціальні мережі нижченаведених ресурсів та стежити за їх анонсами. Адже пропозицій менше, ніж зацікавлених у них людей.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Way Home Foundation Odessa

🔴 Одеська область - повітряна тривога!🔴 Одеська область - повітряна тривога! Фото: facebook.com/kursi.odessa?locale=ua_UA

Фонд періодично публікує різні варіанти курсів.

Наприклад, зараз за підтримки World Vision International у рамках проекту Building the future фонд відкриває можливість отримати навчання в Інституті професійних технологій з отриманням диплома державного зразка. Обирайте свою професію та отримайте нові навички: масажист (1,5 місяці), манікюр (1,5 місяця), молодша медсестра (2,5 місяці), кондитер (2 місяці), кухар (4,5 місяці), логістика (місяць) ), адміністратор готелю та ресторану (2 місяці), перукар-модельєр (4 місяці), візаж (2,5 місяці), комп'ютерні курси (від 1 до 2 місяців).

Набір проходить лише для дівчат та жінок віком від 16 до 50 років. Кількість осіб в одній групі обмежена від п'яти до 12 осіб для забезпечення максимальної уваги та якісного навчання. Заняття проводяться офлайн в інституті. Потрібна реєстрація.

Також зараз проводять навчання за підтримки World Vision CANADA у рамках проекту "Підвищення життєстійкості населення, яке постраждав від кризи в Україні". Ви навчитеся:

- розрізняти емоції та керувати їх інтенсивністю;
- конструктивно вирішувати конфліктні ситуації;
- збереженню власних меж особистості;
- ефективно співпрацювати у групі, парах;
- відрізняти мрію та мету, ставити цілі;
- збереженню та відновленню внутрішніх ресурсів;
- тайм-менеджменту;
– самопрезентації для подальшого працевлаштування та не тільки.

Кількість учасників обмежена. Добір конкурсний. Після завершення курсу у повному обсязі учасники отримають сертифікат. Обсяг курсу – 24 години, двічі на тиждень. Термін навчання – місяць залежно від групи.

Для кого: підходять, дівчатам та молодим людям від 15-ти до 25-ти років, та жінкам до 50-ти років. Адреса проведення: Софіївська, 8. Для довідки та реєстрації дзвоніть за телефоном: (50) 468-85-00.

Адреса: Інститут професійних технологій, вулиць Пастера, 40 та вулиця Софіївська, 8
Контакти : facebook

Проект з працевлаштування "Бути Успішним"

Проект з працевлаштування Проект з працевлаштування

Жінки переселенки 25-60 років із довідкою ВПО можуть звернутися до благодійного фонду. Там не лише допоможуть з працевлаштуванням, а й із курсами перекваліфікації та підвищення кваліфікації.

Допомога інструментом надається учасниками курсів, що вже пройшли, у тих, хто має диплом.

Також тут можна отримати сертифікати, дізнатися про актуальні вакансії, відвідати дитячий освітній проект та гуманітарний блок. "Бути успішним" працює з понеділка по п'ятницю для тих, хто потребує допомоги.

Адреса: вулиця Садова, 11
Контакти: (050) 011-67-18 facebook

Гуманітарний волонтерський центр "Гостинний дім"

Гуманітарний волонтерський центр Гуманітарний волонтерський центр

Для переселенців працюють курси, на які йде набір за такими напрямками:

- бариста;
- митний брокер;
- міжнародна логістика та експедирування вантажів;
- міжнародна торгівля;
- ділова англійська мова;
- початок планування розвитку бізнесу;
- техніка активного продажу та маркетингу;
- основи підприємницької діяльності та менеджменту;
- основи бухгалтерського обліку та аудиту;
- навички та ефективність поведінки у підприємницькій діяльності;
- фінансова та бізнес-грамотність;
- ділова українська мова.

Проходитимуть курси після обіду. У приміщеннях є укриття. Вік не має значення. Курси стартують після набору групи. Після закінчення видається сертифікат міжнародного зразка.

Для бажаючих здобути нову професію та повернути своє життя на 180 градусів, телефонуйте.

Адреса : Одеський національний економічний університет, адреса уточнюйте
Контакти : (068) 254-66-69 (з понеділка по п'ятницю з 09:00 до 17:00), facebook

Жіночий простір Затишно space

Місце для жінок затишний простір.Місце для жінок затишний простір. Фото: t.me/zatyshnoOdesa

Команда надає гуманітарну, юридичну та психологічну підтримку, документує військові злочини представників Росії, займається моніторингом гуманітарної ситуації та адвокацією, проводить навчальні програми для педагогів та реалізує діяльність мережі безпечних просторів для жінок та дівчат. Також у понеділок воно публікує різні варіанти для можливостей розвитку в професіях.

І тут розповіли про те, що можна опанувати професію розробника, директора, тестувальника чи дизайнера за допомогою безкоштовної менторської програми "Будь" від INSCIENCE для всіх жінок.

З кожним учасником працюватиме ментор чи менторка. Це фахівець чи фахівець із відомих компаній у ІТ та креативній галузі – глобальних та українських. Заявки учасниць приймаються до 31 березня.

Насамперед, це для тих, хто перебуває в Україні, втратив роботу та шукають нову чи є внутрішньо переміщеними особами. Учасниці можуть мати початковий досвід або потребувати поради, яка професія підійде саме їм. Учасниця може вибрати, в якій саме ролі хоче працювати в майбутньому: UI/UX Design, Back end, Front end Development, Marketing, Data Science, Data Analysis, HR/Recruitment, Product Management, QA, Cybersecurity. Найактивніші учасники менторської програми отримають грантові місця на курси з конкретної спеціалізації ІТ.

Також у просторі розповіли, що в Україні стартував конкурс грантів для навчання у IT сфері для вразливого населення. Перевага надається жінкам, які втратили роботу, які не мають необхідної освіти для працевлаштування, є внутрішньо переміщеними особами та/або постраждали від повномасштабної війни.

Прийняти участь можуть українці, які мають освіту, досвід, навички у сфері IT та наявність технічного обладнання відповідно до обраного напряму навчання. У пріоритеті особи, які постраждали від збройного конфлікту та мають соціальні та фінансові критерії вразливості.

Програма передбачає навчання на короткострокових та інтенсивних курсах від 3 до 12 місяців у провідних IT школах та академіях, які є партнерами ACTED. Грантові засоби покривають навчання на курсах вивчення мов програмування, front-end, back-end, тестування, комп'ютерної графіки та дизайну, а також інших сучасних інформаційних та передових технологій.

Щоб подати заявку на отримання гранту, потрібно заповнити анкету.

Адреса: Затишно space ОдесаСхід SOS, вулиця Канатна, 78

Контакти: (095) 078-16-21, instagram, telegram

Veterans HUB ODESA

Veterans HUB ODESA.Veterans HUB ODESA. Фото: facebook.com/veteranshubodesa


Громадська організація створює умови для розвитку ветеранського бізнесу. Якщо Ви ветеран у Вас є ідея, але незрозуміло, як її реалізувати, команда експертів готова допомогти. Тут пропонують консультації з бізнес-планування, маркетингу та управління, а також надають допомогу в пошуку інвестицій та ресурсів.

Волонтери мають спеціальні програми, спрямовані на розвиток підприємницьких навичок та мережу партнерів, яка може допомогти в реалізації ідей.

Також тут є й освітні програми, які є важливим інструментом підтримки, надаючи можливості перекваліфікації, підвищення кваліфікації та підтримки на ринку праці. Організація вже провела бізнес-курс Business bridge для ветеранів, який успішно завершили 40 учасників.

Про різні можливості громадські працівники публікують у своїх соціальних мережах під відповідним тегом.

Адреса: Veterans HUB ODESA, вулиця Старопортофранківська, 26 (праве крило)

Контакти : (096) 952-90-36, (097) 391-82-42, сайт, facebook

Університет Третього віку "Протон"

Університет Третього віку Університет Третього віку

В Одесі реалізується програма навчання осіб пенсійного віку. Ви можете сформувати собі індивідуальний план навчання. Пропонують понад 20 напрямків на вибір, за якими можна вибрати три предмети у формі лекцій, одне практичне заняття та одне спортивне або творче заняття. За цією програмою реально вивчити іноземні мови, розвинути свої цифрові навички, займатися творчістю чи спортом. І є окремий курс для тих, хто хоче стати підприємцем.

Навчальна програма "Бізнес та підприємництво " створена для того, щоб Ви опанували інструменти запуску свого власного маленького бізнесу та отримали знання про те, як забезпечити його ефективне функціонування та отримувати прибуток. Обов'язковими навчальними предметами на програмі є мікропідприємництво та маркетинг. Також студенти зможуть обрати додаткову дисципліну на вибір та вивчати іноземну мову в рамках практики. Студенти навчатимуться у групах до 30 осіб, матимуть п'ять занять на тиждень тривалістю 90 хвилин кожне. Осінній семестр включає 65 занять. Відвідування занять є обов'язковим. Зі студентами укладається договір, а після завершення програми видається сертифікат. Реєстрація.

Навчальний рік розпочинається з 1 жовтня та складається з двох семестрів. Осінній семестр – з 1 жовтня до 24 грудня. Весняний семестр – з 1 лютого до 31 травня.

Стати абітурієнтом "Університету третього віку" можуть самотні непрацюючі пенсіонери та люди з інвалідністю першої та другої групи. Для цього потрібно пройти реєстрацію.

Адреса: уточнюйте
Контакти: 098) 373-87-87, instagram, facebook

Одеський центр зайнятості

Одеський центр зайнятостіОдеський центр зайнятості Фото: minre.gov.ua

Переселенцям та ветеранам можна отримати ваучер на навчання. Йдеться про документ, який надає громадянам право безоплатно пройти навчання у навчальних закладах за затвердженим переліком професій та спеціальностей.

Зокрема, на підставі ваучера здійснюється перепідготовка за робітничою професією, підготовка за спеціальністю для здобуття ступеня магістра або магістра з іншої спеціальності, спеціалізація або підвищення кваліфікації.

Ваучер на навчання може бути виданий у тому числі внутрішньо переміщеним особам та ветеранам, якщо вони:

- не зареєстровані у центрі зайнятості як безробітні;

- не отримували ваучер раніше;

- не проходили протягом останніх трьох років перепідготовку за рахунок коштів Фонду державного соціального страхування у разі безробіття;

- мають професійну (професійно-технічну), професійну вищу чи вищу освіту.

Скориставшись можливістю отримати такий ваучер від держави, ці громадяни мають більше шансів працевлаштуватися за обраною спеціальністю.

Як отримати ваучер для навчання, дивіться в інфографіці вище.

Адреса: вулиця Адмірала Лазарєва, 10
Контакти: (048) 230-12-60, сайт

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах