16 ракет у бойовій готовності: обстановка на Одещині від ОК "Південь"

16 ракет у бойовій готовності: обстановка на Одещині від ОК "Південь".

16 ракет у бойовій готовності: обстановка на Одещині від ОК "Південь". Фото: facebook.com/okPivden

Події
06 вересня 2022 15:39

Стала відома поточна оперативна обстановка на Одещині та на півдні України станом на 13:00 6 вересня. Про це повідомляє Оперативне Командування "Південь".

Так, ситуація в нашій операційній зоні стабільно напружена, але контрольована. Корабельне угруповання ворога в Чорному морі залишилося без змін. У постійній готовності до застосування 16 крилатих ракет типу Калібр.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Яка ситуація на півдні України

Ворог зосереджує основні зусилля на утриманні захоплених територій, а також нанесенні максимальних втрат підрозділам Сил оборони та стримування вогню. Протягом ночі ворог завдав ракетного удару реактивними системами залпового вогню "Смерч" по Березнегуватській громаді Миколаївської області. Є попадання у сільськогосподарські площі, а тяжкою артилерією частково зруйновано елеватор. Без людських втрат.

По Нікопольському району ворог випустив понад два десятки реактивних снарядів системи "Град". Внаслідок обстрілу у райцентрі пошкоджено чотири навчальні заклади, близько 20 багатоповерхових будинків, понад десять приватних домогосподарств, газопроводу та лінії електропередач. Постраждали двоє людей.

Протягом ночі ракетно-артилерійські підрозділи виконали понад 150 вогневих завдань із поразкою живої сили, озброєння та техніки, двох переправ у районах Даріївки та Голої Пристані. Усі переправи перебувають під вогневим контролем сил оборони. Підтверджені втрати ворога становлять 35 окупантів та чотири бойові машини піхоти.

Вранці ворог із застосуванням стратегічної авіації випустив п'ять крилатих ракет із північної частини Каспійського моря. У небі над Миколаївською областю збили чотири крилаті ракети класу "повітря — земля" Х-101. Одна ракета потрапила до нафтобази у Кривому Розі, вибухнула масштабна пожежа. Ситуація контрольована. Попередньо постраждалих немає.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах