18 загиблих, 30 постраждалих: окупанти атакували Одеську область радянськими ракетами

18 загиблих, 30 постраждалих: окупанти атакували Одеську область радянськими ракетами.

18 загиблих, 30 постраждалих: окупанти атакували Одеську область радянськими ракетами. Фото: focus.ua

Події
01 липня 2022 09:11

Три ракети, які про купанти випустили на Одещині сьогодні вночі, це радянські ракети Х-22. Вони досить потужні та швидкісні. Про це повідомляє Vgorode із посиланням на ОК "Південь" та спікера Одеської ОВА Сергія Братчука.

"Вночі ворог вдарив потужними ракетами Х-22 радянського зразка. Тільки бойова частина такої ракети важить майже тонну. І таких ракет у ворога багато. і він продовжуватиме бити по мирному населенню, цивільним об'єктам", - переконаний представник Одеської ОВА Сергій Братчук.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Ворог завдав ракетного удару по стратегічній авіації Росії літаків Ту-22 з боку Чорного моря. Літаки стартували з території Росії, після чого через окупований Крим залітали в повітряний простір над Чорним морем, звідки й завдавали ракетних ударів.

Як передає Радіо Свобода, представник Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнатій заявив, що Україні потрібні сучасні системи протиракетної оборони, щоб протистояти ударам по українських містах. Поки що українська оборона більш протиповітряна — тобто проти літаків.

Він пояснив, що високошвидкісні ракети Х-22 випускають далеко від України, тому ворожі літаки не входять до радіусу дії систем ППО. Після запуску ЗСУ мають лічені хвилини, щоб опрацювати інформацію, але, як правило, системи ППО можуть збити Х-22 вкрай рідко.

Нагадаємо, сьогодні вночі російські війська вдарили по Одеській області. Три ракети Х-22 потрапили до дев'ятиповерхового житлового будинку та дві бази відпочинку у Білгород-Дністровському районі.

Відомо вже про 18 загиблих, серед яких двоє дітей. Медичну допомогу надали 30-ти людям, серед яких четверо дітей та вагітна жінка. З-під завалів врятували вісім людей, у тому числі одна дитина. Тяжкопоранених госпіталізували. Наразі тривають рятувальні роботи. Також на місці працюють слідчо-оперативні групи.



Фото: t.me/kt20220224

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах