В Одесі мешканці аварійного будинку не можуть отримати житло від міста

В Одесі мешканці аварійного будинку не можуть нове житло від міста.

В Одесі мешканці аварійного будинку не можуть нове житло від міста. Фото: ГСЧС

Події
08 лютого 2022 17:44

В Одесі мешканцям будинку в Хуторському провулку, де минулого року вибухнув газ, міська влада все ще не надала тимчасового житла. Чиновники кажуть, що не вистачає повного пакету документів. Про це повідомляє Vgorode із посиланням на "УСІ".

Так, сьогодні на зустрічі зі співробітниками та депутатами Одеської міськради мешканцям сказали, що отримали шість пакетів документів, але вони неповні. Дечого не вистачає, наприклад, довідки про доходи. У зв'язку з цим нове житло мерія поки що надати не може.

При цьому , за даними "7 каналу", мешканці багатостраждального будинку стверджують, що від них вимагають велику кількість документів та їх списки постійно змінюються. Депутат Одеської міськради Марина Лозовенко взагалі заявила, що за законом люди не мають права претендувати на тимчасове житло, якщо за ними за документами значиться ще щось або вони десь прописані.

Нагадаємо, що 2 квітня 2021 року у будинку стався вибух газу та пожежа на другому поверсі. В результаті НП звалилося перекриття між другим та третім поверхами. Хозяїна квартири на другому поверсі вибуховою хвилею викинуло з вікна. Його у тяжкому стані відвезли до Єврейської лікарні, де він невдовзі помер. Відомо, що це чоловік із інвалідністю, який жив у квартирі один.

Тендер на ремонт будинку виграла приватна компанія, яка запропонувала за свої послуги 6,5 мільйона гривень. Роботи мали закінчити до літа 2022 року. Але січні в будинку в Хуторському провулку впала стіна. Постраждали троє робітників. Один із постраждалих помер у кареті швидкої допомоги. За словами місцевих жителів, будівельники збиралися обрушити одну із стін, але вона впала на них.

Роботи з відновлення будинку зупинилися, поки ведеться слідство, у той час як у ньому продовжують жити люди.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах