В Одеській мерії пропонують розмістити штаб територіальної оборони у в'язниці

В Одеській мерії пропонують розмістити штаб тероборони у в'язниці

В Одеській мерії пропонують розмістити штаб тероборони у в'язниці Фото: aa.com.tr

Події
09 лютого 2022 17:02

Сьогодні, 9 лютого, на сесії Одеської міськради депутати ухвалили програму розвитку територіальної оборони міста та виділили на неї 20 мільйонів гривень із місцевого бюджету. Проте приміщення для штабу організації поки що не знайшли. Про це повідомляє Vgorode із посиланням на мерію.

Так, мер Одеси Геннадій Труханов заявив, що штаб тероборони міг би розміститися у в'язниці, яку Міністерство юстиції виставило на продаж. Йдеться про колонію на Люстдорфській дорозі. На його думку, спорудження та її приміщення оптимально підходять за інфраструктурою. Глава міста збирається підготувати звернення з цього приводу до Мін'юсту.

Не забудьте підписатися на канал Vgorode.ua в Telegram.

Зазначимо, що гроші виділили на цільову програму сприяння розвитку підрозділів територіальної оборони та добровольчих формувань територіальної громади Одеси на 2022-2023 роки. У міста також просять приміщення штабу площею 1200 квадратних метрів.

Сама програма під час сесії міськради викликала бурхливі обговорення серед присутніх. Один із депутатів Олексій Єремиця виступив із критикою, заявивши, що захист країни – державне питання, але виділяти гроші вимушене місто. До того ж ці кошти мають піти на облаштування будівлі штабу, якої поки що немає.

Депутат Богдан Гіганов заявив, що такі ініціативи лише сіють паніку серед городян та інвесторів, а вторгнення сусідньої країни до України назвав міфом. На це йому заперечив депутат Вадим Терещук, сказавши, що вторгнення відбулося ще 2014 року.

Потім депутат поцікавився, де люди можуть записатися до тероборони. Йому відповіли, що зробити це можна у територіальних центрах – колишніх військкоматах, яких у місті чотири.

Після дебатів за програму проголосували 37 депутатів.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах