ДАБК подав до суду на дві незаконні висотки в Одесі

ДАБК подав до суду на дві незаконні висотки в Одесі. Манхаттан.

ДАБК подав до суду на дві незаконні висотки в Одесі. Манхаттан. Фото: omr.gov.ua

Події
11 лютого 2022 10:13

Одеський ДАБК хоче скасувати через суд сертифікати про прийняття в експлуатацію висоток на площі Толбухіна та у Ванному провулку. Про це повідомляє Vgorode із посиланням на прес-службу міськради.

Так, відомство подало на Одеський окружний адміністративний суд низку позовів. Основні вимоги – визнати незаконними видачу сертифікатів та скасувати їх за двома будівельними об'єктами.

Не забудьте подписаться на канал Vgorode.ua в Telegram.

Йдеться про Platinum Residence за адресою Ванний, провулок, 5г. Його замовник ТОВ "Діком Інвест", генеральний підрядник – ТОВ "Метроном".

Державна інспекція архітектури та містобудування України видала сертифікат про прийняття в експлуатацію цього об'єкта площею 11 080,1 квадратних метрів, хоча це на 518,46 квадратних метрів більше, ніж передбаченого проектом. Плюс, там з'явився додатковий поверх, який не передбачався.

ГАСК подал в суд на две незаконные высотки в Одессе. Platinum Residence.ГАСК подал в суд на две незаконные высотки в Одессе. Platinum Residence. Фото: omr.gov.ua

А другий об'єкт – це житловий комплекс Manhattan на Люстдорфській дорозі кут Академіка Філатова. Замовник будівництва – "Ханбер трейд". Підрядник – "Будівельні промисловості плюс".

Державна інспекція архітектури та містобудування України видала сертифікати щодо прийняття в експлуатацію двох висоток, але об'єкт не готовий.

"Одесаобленерго" ще 16 серпня 2018 року уклала договір про приєднання до електричних мереж житлового комплексу і видала "Ханбер трейд" 4 січня 2022 року проектну документацію із зауваженнями на доопрацювання, але поки що ніхто нічого не виправив.

ГАСК подал в суд на две незаконные высотки в Одессе. Manhattan.ГАСК подал в суд на две незаконные высотки в Одессе. Manhattan. Фото: omr.gov.ua

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах