Труханов закликав чиновників не залишати Одесу та купити гучномовці

Труханов закликав чиновників не залишати Одесу та не йти у відпустки.

Труханов закликав чиновників не залишати Одесу та не йти у відпустки. Фото: stroyobzor.ua

Події
14 лютого 2022 16:29

Мер Одеси Геннадій Труханов закликав чиновників не залишати Одесу найближчим часом, а також купити місту гучномовці та підготувати укриття. Про це повідомляє Vgorode з посиланням на апаратну нараду в мерії.

Так, депутати мають утриматися від відпусток для того, щоб забезпечити чітку роботу всіх підрозділів міської влади. Насамперед це стосуються тих чиновників, які відповідальні за питання оборони, безпеки та суспільного стану.

Не забудьте підписатися на канал Vgorode.ua в Telegram.

Причина такого вчинку, як пояснив Труханов, повідомлення у ЗМІ та суспільна напруга, яку вони викликають. Йдеться про публікації щодо можливого вторгнення Росії.

Сам мер сьогодні він мав їхати у відрядження до Стамбула. Там проходить Чемпіонат Європи з тайського боксу, де Україну представляє наша команда.


Що з укриттями

Крім того, у місті продовжують упорядковувати об'єкти цивільної оборони. Але й там є проблеми. Людям потрібно бути там 48 годин (максимальний час), але за дві години неможливо дихати через те, що не працює система вентиляції, яка не оновлювалася з часів СРСР.

Загалом в Одесі 353 таких об'єктів, 85 з них упорядкували. Інші об'єкти не муніципальні, тому перевірити їхню готовність місто не може.

У закладах освіти особливу увагу звернуть на підвали. Але з 87 об'єктів у власності ОСББ фахівці змогли оглянути лише 40. У решту чиновників не пустили.

Як укриття планують використовувати і об'єкти подвійного призначення. Наприклад, підземні переходи. Усі вони повинні бути відкриті та відповідати всім вимогам. На усунення недоліків є лише два місяці.

Працюватимуть гучномовці

Також у місті триває встановлення гучномовців. Вони працюватимуть, якщо почнуться проблеми зі зв'язком чи інтернетом.

Крім того, хай і дистанційно, у всіх класах має пройти урок "Я – одесит, патріот України".

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах