В Одесі за охорону пам'ятника Катерині ІІ заплатять понад два мільйони

В Одесі за охорону пам'ятника Катерині ІІ заплатять понад два мільйони.

В Одесі за охорону пам'ятника Катерині ІІ заплатять понад два мільйони. Фото: ritmeurasia.org

Події
16 лютого 2022 11:14

З міського бюджету Одеси виділили близько 2,2 мільйона гривень на озброєну охорону пам'ятника Катерині ІІ. Про це повідомляє Vgorode з посиланням на сайт публічних закупівель Zakupki.ua.

Так, згідно з тендером Державного управління з питань охорони об'єктів культурної спадщини, озброєна охорона пам'ятника Засновникам міста цього року коштуватиме два мільйони 170 тисяч гривень, що на 600 тисяч гривень більше, ніж у 2021 році.

Не забудьте підписатися на канал Vgorode.ua в Telegram.

Переможцем аукціону з охорони пам'ятника Катерині ІІ стало управління поліції охорони в Одеській області. Правоохоронці патрулюватимуть скульптурну композицію в центрі Одеси до кінця поточного року.

Нагадаємо, у листопаді 2020 року на Катерининську площу вийшли десятки людей, які вимагали знести пам'ятник Катерині ІІ. Протестувальники стверджували, що до української історії ця композиція не має жодного відношення, і пропонували встановити на цьому місці пам'ятник українському політичному діячу Івану Липі.

Зазначимо, що у 2013 році охорона пам'ятника Катерині II коштувала лише 551 тисячу гривень, тобто вчетверо дешевше, ніж зараз. До речі, охороняти цю скульптурну композицію розпочали у 2010 році після того, як невідомі облили пам'ятник червоною фарбою та залишили на ньому провокаційний напис.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах