Висотки на місці тенісних кортів: одеських чиновників судять за махінації

Новобудови на місці тенісних кортів: в Одесі судять двох чиновників за фальшування документів.

Новобудови на місці тенісних кортів: в Одесі судять двох чиновників за фальшування документів. Фото: od.gp.gov.ua

Події
16 лютого 2022 17:54

Одеська прокуратура направила до суду обвинувальний акт щодо інженера-землеупорядника та державного реєстратора. Їх звинувачують у тому, що вони підробили документи на користь забудовника дільниці тенісних кортів на Лідерсівському бульварі. Про це повідомляє Vgorode із посиланням на прес-службу Одеської обласної прокуратури.

Слідство встановило, що на даній земельній ділянці, яка знаходиться в оренді як майданчик для спорту та тенісу, почали будувати комплекс багатоквартирних будинків. Крім того, ця територія знаходиться у межах рекреаційної зони та водоохоронної зони моря та лиманів.

Не забудьте підписатися на канал Vgorode.ua в Telegram.

Обвинувачений інженер-землевпорядник вніс у документацію неправдиву інформацію про цільове призначення землі та обмеження при її використанні, щоб забудовник зміг отримати права на будівництво на цій ділянці. А державний кадастровий реєстратор зареєстрував ділянку вже із новим цільовим призначенням.

  • Висотки на місці тенісних кортів: одеських чиновників судять за махінації фото
  • Висотки на місці тенісних кортів: одеських чиновників судять за махінації фото 1
  • Висотки на місці тенісних кортів: одеських чиновників судять за махінації фото 2
  • Висотки на місці тенісних кортів: одеських чиновників судять за махінації фото 3
  • Висотки на місці тенісних кортів: одеських чиновників судять за махінації фото 4

Висотки на місці тенісних кортів: одеських чиновників судять за махінації фото

Фото: od.gp.gov.ua

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження щодо інженера з третьої частини статті 358, п'ятої частини статті 27 та частини четвертої статті 190 (підроблення документів та допомога з придбання шляхом обману права на майно) Кримінального кодексу України.

Щодо державного реєстратора йде кримінальне провадження за частиною третьою статті 362, частиною п'ятою статті 27 частиною четвертою статті 190 (несанкціонована зміна інформації в автоматизованих системах та допомога з придбання шляхом обману права на майно) УКУ.

Обвинуваченим загрожує до 12 років ув'язнення. Розслідування продовжується. Для інших фігурантів справу виділили в окреме провадження.

Восени 2021 року суд наклав арешт цю земельну ділянку та заборонив там будь-які будівельні роботи.

Раніше ми писали про те, що напроти парку Шевченка на Лідерівському бульварі хотіли збудувати новий житловий комплекс. Для цього забудовник мав намір знести тенісні корти Одеської академії тенісу, де тренуються спортсмени щодня.

Також ми писали, що будівельна компанія "Одесабуд" вирубала усі великі дерева довкола колишніх тенісних кортів на Лідерсівському бульварі.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах