Одеські приватні школи та дитсадки отримали "вбивчі" рахунки за комуналку

В Одесі приватні школи та дитсадки отримали "вбивчі" рахунки за комуналку.

В Одесі приватні школи та дитсадки отримали "вбивчі" рахунки за комуналку. Фото: inforesist.org

Події
17 лютого 2022 16:15

Приватні дитячі садки та школи Одеси стали отримувати величезні рахунки за комунальні послуги. У зв'язку з цим власники будуть змушені підняти ціни і тоді багато дітей не зможуть там навчатися. Про це повідомляє Vgorode із посиланням на директора департаменту освіти та науки Олену Буйневич.

За словами чиновниці, одеські приватні навчальні заклади відвідують тисячі дітей. Таким чином, вони зменшують навантаження на міські дитсадки та школи. Але "вбивчі" рахунки за комуналку змусять приватників підвищити ціни за свої послуги та батьки не зможуть оплачувати навчання своїх дітей.

Не забудьте підписатися на канал Vgorode.ua в Telegram.

Олена Буйневич вважає, що комунальні тарифи для приватних дитячих садків та шкіл мають бути такими ж, як для муніципальних. Наразі це питання вирішують у мерії.

Порівняння цін за комуналку в одній із одеських приватних шкіл.Порівняння цін за комуналку в одній із одеських приватних шкіл. Фото: facebook.com/director.mriya

Також вона закликала Міністерство освіти України та управлінців від освіти звернути увагу на цю проблему. Якщо батьки не потягнуть оплату, зросте навантаження на муніципальні школи та дитсадки, а місто захльосне хвиля черг.

Нагадаємо, що цього опалювального сезону багато одесити стали отримувати космічні рахунки за опалення. Проблема торкнулася будинків із централізованим опаленням, які не обладнані загальнобудинковими лічильниками.
 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах