В Одесі заарештували всі будівлі Політеху через знайдені порушення

Суд арестовал здания Одесского политеха из-за нарушений правил пожарной безопасности.

Суд арестовал здания Одесского политеха из-за нарушений правил пожарной безопасности. Фото: hipdir.com

Події
18 лютого 2022 16:28

Суд призупинив експлуатацію всіх будівель Національного університету "Одеська політехніка" через велику кількість порушень правил пожежної безпеки. Апеляційну скаргу вишу відхилили. Про це повідомляє Vgorode з посиланням на ухвалу П'ятого апеляційного адміністративного суду Одеси.

Співробітники обласної Державної служби з надзвичайних ситуацій два роки тому знайшли понад 500 порушень правил пожежної безпеки у будинках університету. Інспектори кілька разів подавали позови та вимагали закрити 11 навчальних корпусів та п'ять гуртожитків Політеха.

Проте жодних змін не сталося, і тоді пожежники звернулися з позовом до Одеського адміністративного суду з вимогою повністю зупинити експлуатацію будівель та обмежити доступ до них. Йдеться про будівлі, що знаходяться за такими адресами: проспект Шевченка, 1; Маршала Говорова, 11а, 11б, 11в, 11г, 11д, 11е; провулок Матросова, 1; провулок Шампанський, 7

У позові перевіряльники вказали 30 порушень пожежної безпеки та найбільше їх виявили у корпусі №4. Зокрема там немає сигналізації, планів евакуації, евакуаційного освітлення, протигазів. Інспектори знайшли незахищену проводку та глухі ґрати на вікнах.

Крім того, всі пожежні кран-комплекти не підходять для використання, половина вогнегасників не відкриваються, а щитова вкрилася пилом. Частину дверей для евакуації неможливо відкрити назовні.

Університет подав апеляційну скаргу, але її не задовольнив і рішення про зупинення експлуатації будівель залишилося без змін.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах