На Таїрова знищують зелену зону для будівництва автомийки (відео)

На Таирова уничтожают зеленую зону ради строительства автомойки.

На Таирова уничтожают зеленую зону ради строительства автомойки. Фото: dumskaya.net

Події
18 лютого 2022 17:38

Сьогодні, 18 лютого, у сквері на вулиці Архітекторській, 24 невідомі пилили дерева. Власник ділянки хоче звільнити територію для будівництва автомийки. Жителі прилеглих багатоповерхівок виступають проти забудови. Про це повідомляє Vgorode із посиланням на місцевих жителів.

Так, минулої ночі найняті власником ділянки працівники вже спиляли понад 10 дерев, у тому числі тридцятирічної софори. На початку лютого мешканці виходили на протест та ламали будівельний паркан навколо зеленої зони.

Не забудьте підписатися на канал Vgorode.ua в Telegram.

Проте, за словами забудовника, він має всі необхідні дозвільні документи для будівництва. Це підтвердили "Думський" в одеському управлінні Державного архітектурно-будівельного контролю.

Співробітник відомства зазначив, що будівництво є законним. Ділянку придбали ще на початку 2000-х на земельному аукціоні. А у 2020 році власник отримав у міськраді дозвіл на будівництво автомийки з самообслуговуванням, але "з максимальним збереженням зелених насаджень та благоустроєм зеленої зони".

Місцеві жителі кажуть, що це одна з небагатьох зелених зон у районі, а ось автомийок на окрузі достатньо. Також вони розповіли, що дерева у сквері висаджували їхні батьки близько 30 років тому. Мешканці району завжди доглядали цей сквер, але тепер він під загрозою знищення.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах