В Одесі жінка, яка вбила чоловіка дев'ять років тому, заплатить сто тисяч гривень компенсації

В Одесі жінка, яка вбила чоловіка дев'ять років тому, заплатить сто тисяч гривень компенсації.

В Одесі жінка, яка вбила чоловіка дев'ять років тому, заплатить сто тисяч гривень компенсації. Фото: freepik.com

Події
21 лютого 2022 18:09

В Одесі Київський районний суд ухвалив вирок жінці, яка дев'ять років тому вбила свого цивільного чоловіка. Про це повідомляє Vgorode із посиланням на Єдиний реєстр судових рішень.

Вбивство сталося ввечері 29 липня 2013 року. На той момент обвинуваченій було 27 років. Вона проживала в цивільному шлюбі з 52-річним батьком свого однокласника і виховувала з ним спільну дитину.

Не забудьте підписатися на канал Vgorode.ua в Telegram.

Відносини фігурантки з чоловіком, який був старший за неї майже вдвічі, не подобалися ані матері дівчини, ані сину її цивільного чоловіка. У фатальний вечір обвинувачена разом з подругою святкувала День народження своєї матері.

Близько 21:00 додому повернувся напідпитку співмешканець жінки і став усіляко виявляти неповагу до іменинниці та своєї цивільної дружини. Спочатку він відмовлявся сідати за святковий стіл, а потім все ж таки прийняв запрошення, підняв тост за упокій душі тещі і, не соромлячись гостей, почав з'ясовувати стосунки зі своєю дружиною. Обвинувачена намагалася заспокоїти чоловіка. Вона пропонувала йому піти відпочивати в іншу кімнату і лягти спати, проте всі спроби втихомирити буяна призвели лише до того, що чоловік став поводитися ще агресивніше.

Під час початку скандалу в квартирі також була няня малолітньої доньки подружжя. Пізніше вона пішла, а подруга обвинуваченої разом з дитиною пішла до сусідньої кімнати, щоб дівчинка не спостерігала за сваркою батьків. Коли подружжя залишилося наодинці, конфлікт продовжився на підвищених тонах. Жінка попросила свого чоловіка залишити житло та погрожувала йому, що викличе поліцію. У відповідь на такий ультиматум чоловік викинув мобільний телефон дружини у вікно, обрізав дріт стаціонарного телефону, запустив у дружину тарілкою, ударив її кулаком по голові, а потім замахнувся на жінку ножем.

У суді обвинувачена заявила, що не хотіла вбивати чоловіка, проте злякалася за своє життя, а також за життя дитини та матері, тому вихопила у співмешканця ніж та із заплющеними очима в хаотичному порядку нанесла чоловікові удари. Побачивши, що від отриманих поранень її співмешканець упав на підлогу, жінка злякалася, закричала і машинально викинула ніж у вікно.

На судовому засіданні свідки підтвердили, що перед вбивством чоловік ображав свою дружину, а сама обвинувачена повідомила, що благовірний неодноразово піднімав на неї руку. При цьому дорослий син убитого заявив, що часто бачив співмешканку батька в нетверезому стані, а також підозрює, що раніше вона наносила його батькові опіки, порізи та інші травми.

Суд першої інстанції засудив жінку до п'яти років позбавлення волі. Пізніше родичі вбитого оскаржили цей вердикт і домоглися збільшення терміну ув'язнення до семи років. Втім, після розгляду зустрічної апеляції, яку подала фігурантка справи, жінку засудили на два роки позбавлення волі за перевищення самозахисту. Вказаний термін обвинувачена відсиділа в період з 2013 до 2015 року. Тепер вона вільна, однак має заплатити сто тисяч гривень моральної компенсації синові покійного. Також на користь держави з жінки стягнуть 733 гривні за проведення криміналістичної експертизи.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах