Острів Зміїний на Одещині захопили окупанти (оновлено)

Острів Зміїний на Одещині захопили окупанти (оновлено).

Острів Зміїний на Одещині захопили окупанти (оновлено). Фото: cfts.org.ua

Події
24 лютого 2022 22:31

На Одещині агресор захопив острів Зміїний. Про це повідомляє Vgorode із посиланням на прес-службу Державної прикордонної служби України.

Станом на 17:16 острів атакували з корабельних озброєнь та бойової авіації. Прикордонники та ЗСУ тримали оборону.

Не забудьте підписатися на канал Vgorode.ua в Telegram.

ОНОВЛЕНО В 20:10: Як повідомили в прес-центрі МВС, два невідомі кораблі підійшли до острова Зміїний, обстріляли пірс, дали прикордонникам невизначений термін на те, щоб здатися, а потім відійшли від острова. Таким чином, станом на зараз острів Зміїний наш, а прикордонники продовжують охороняти українські кордони в Чорному морі.

Відео: t.me/mvs_ukraine

ОНОВЛЕНО В 22:25: Як повідомили у прес-службі Державної прикордонної служби, після обстрілу Зміїного з корабельних озброєнь та бойової авіації інфраструктуру острова було зруйновано. Прикордонники, які перебувають на острові, втратили зв'язок із воїнами ЗСУ. Острів Зміїний захоплений.

ОНОВЛЕНО А 24:00:

У бою на острові Зміїному загинули 13 українських прикордонників. Про це повідомив радник голови Міністерства внутрішніх справ України Антон Геращенко.

Нагадаємо, близько 10:30 до острова Зміїний на Одещині підійшли дві нерозпізнані цілі. Окупанти використали міжнародний канал зв'язку з безпеки судноплавства. Вони з погрозами вимагали від військовослужбовців Ізмаїльського прикордонного загону здатися.

Прикордонники спільно із ЗСУ зайняли оборону. Близько 12:00 їм вдалося повністю відбити острів Зміїний в агресора. Проте о 16:07 у прес-службі Державної прикордонної служби повідомили про чергову атаку ворога. Група російських кораблів розпочала обстріл позицій українських військовослужбовців та прикордонників зі ствольного корабельного озброєння. Згідно з даними прес-служби Державної прикордонної служби України, в районі острова знаходилися ракетний крейсер "Москва" та патрульний корабель типу 2260 "Василь Биков".

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах