Захисникам острова Зміїний дадуть звання героїв України посмертно

Захисникам острова Зміїний дадуть звання героїв України посмертно.

Захисникам острова Зміїний дадуть звання героїв України посмертно. Фото: yaizakon.com.ua

Події
25 лютого 2022 08:50

3 прикордонників, які загинули на острові Зміїний на Одещині, отримають звання Героїв України посмертно. Про це повідомляє Vgorode із посиланням на слова президента України Володимира Зеленського.

"На Зміїному загинули всі захисники, повідомив президент. "Усім їм буде присвоєно звання Героя України посмертно. Вічна пам'ять тих, хто віддав життя за Україну", – сказав у своєму виступі Зеленський.

Не забудьте підписатись на канал Vgorode.ua в Telegram.

Нагадаємо, близько 10:30 до острова Зміїний на Одещині підійшли дві нерозпізнані цілі. Окупанти використали міжнародний канал зв'язку з безпеки судноплавства. Вони з погрозами вимагали від військовослужбовців Ізмаїльського прикордонного загону здатися. Але наші земляки боронилися до останнього і не відступили.

До оборони розпочали прикордонники спільно з ЗСУ. Близько 12:00 їм вдалося повністю відбити острів Зміїний біля агресора. Проте о 16:07 у прес-службі Державної прикордонної служби повідомили про чергову атаку ворога. Група російських кораблів розпочала обстріл позицій українських військовослужбовців та прикордонників зі ствольного корабельного озброєння. За даними прес-служби Державної прикордонної служби, в районі острова знаходилися ракетний крейсер "Москва" та патрульний корабель типу 2260 "Василь Биків". Як повідомили у прес-службі Державної прикордонної служби, після обстрілу Зміїного з корабельних озброєнь та бойової авіації інфраструктуру острова було зруйновано. Прикордонники, які перебувають на острові, втратили зв'язок із воїнами ЗСУ.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах