Російські окупанти взяли в полон священика з Одеси

Російські окупанти взяли в полон священика з Одеси.

Російські окупанти взяли в полон священика з Одеси. Фото: facebook.com/DUKHOVNYY.FRONT

Події
28 лютого 2022 06:04

Російські окупанти взяли в заручники священика Одеської єпархії. Про це повідомляє Vgorode із посиланням на інформаційний ресурс "Духовний фронт України".

Як повідомив у своєму зверненні керуючий Одеською єпархією єпископ Афанасій, російські військові захопили українське рятувальне судно "Сапфір", яке мало евакуювати з острова Зміїний тіла наших загиблих захисників.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Саме з цією метою на борту перебував священик Одеської єпархії Василь Вирозуб. Внаслідок гуманітарної місії, яка проводилася за попередньою угодою з російською стороною, з'ясувалося, що загиблих на острові немає. При цьому російські військові, скориставшись цією ситуацією, захопили судно з цивільним екіпажем та священиком на борту.

27 лютого о 18:00 керуючий Одеською єпархією отримав від протоієрея Василя Вирозуба повідомлення про те, що судно, екіпаж та представники місії під конвоєм курсують у невідомому напрямку.

Наприкінці звернення єпископ Афанасій закликав світову громадськість та релігійних лідерів посприяти розголосу цієї ситуації. Православна Церква України засуджує цей інцидент і вимагає звільнити священика, екіпаж та всіх членів гуманітарної місії.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах