Одеський музей передав українській армії гроші, зібрані для амфор

Одесский музей передал украинской армии деньги, собранные на новое хлранилище амфор.

Одесский музей передал украинской армии деньги, собранные на новое хлранилище амфор. Фото: wikimedia.org

Події
02 березня 2022 06:25

Співробітники Одеського археологічного музею пожертвували нашим захисникам 24 тисячі гривень, які збирали на нове сховище для амфор. Про це повідомляє Vgorode із посиланням на "УСІ".

Так, влітку 2021 року музей почав збирати пожертвування на краудфандинговій платформі для проекту "Поличка історії". Цими коштами планували придбати обладнання для нового сховища амфор у старому гаражі музею, де колись був автопарк.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За словами завідувачки відділу наукової обробки та зберігання фондів Олени Шевченки, 77 меценатів підтримали проект, а всього вдалося зібрати 24 186 гривень. Гроші планували збирати й надалі.

Проте через вторгнення військ агресора в Україну музейники вирішили передати ці кошти на потреби армії. Водночас, Олена Шевченко та її колеги впевнені, що люди, які пожертвували на проект у мирний час, підтримали б таке рішення.

Нагадаємо, що колишній прокурор Одеської області Олег Жученко, якого підозрюють у справі про захоплення землі в Одесі, просить Вищий антикорупційний суд перерахувати внесену ним заставу у розмірі 2,6 мільйона гривень для боротьби проти окупантів.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах