Потоплений корабель в Одесі – це "Василь Биков", який атакував Зміїний

Потоплений корабель в Одесі – це "Василь Биков", який атакував Зміїний

Потоплений корабель в Одесі – це "Василь Биков", який атакував Зміїний

Події
07 березня 2022 18:35

Воїнам ЗСУ вдалося знищити гордість флоту окупантів – найновіший патрульний корабель проекту 22160 "Василь Биків", який раніше атакував острів Зміїний на Одещині. Про це повідомляє Vgorode з посиланням на керівника проекту "Інститут Чорноморських стратегічних досліджень" Андрія Клименка.

За попередньою інформацією, корабель підбили вчора, але він потонув сьогодні.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Так, головний корабель серії патрульних корветів проекту 22160 "Василь Биків" заклали 26 лютого 2014 року на підсанкційному Зеленодольському заводі (Татарстан). Судно спустили на воду 28 серпня 2017 року, восени того ж року відбуксировано внутрішніми водними шляхами на захоплений завод "Затока" до Керчі для добудови.

"Василь Биків" 25 березня 2018 року вийшов із Керчі до міста Новоросійськ на державні випробування, які розпочалися у травні 2018 року. 20 грудня 2018 року увійшов до складу Чорноморського флоту. А в серпні-жовтні 2020 року російськими річками перейшов на Північний флот, де проходив випробування щодо встановлення контейнерного варіанту крилатих ракет "Калібр", потім повернувся на ЧФ. З 19 травня 2021 року по 3 листопада 2021 року перебував у Середземному морі з базуванням на Тартусі в Сирії.

Оновлено:

Речник Оперативного штабу Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук підтвердив інформацію про те, що наші ліквідували саме корабель "Василь Биков".

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах