Американська Одеса з Техасу підтримала наше місто та Україну

Американська Одеса з Техасу підтримала наше місто та Україну.

Американська Одеса з Техасу підтримала наше місто та Україну. Фото: yourbasin.com

Події
20 березня 2022 21:14

Жителі американської Одеси у штаті Техас (Делавер, графство Ньюкасл) підтримали наше місто, яке вважають своїм побратимом. Про це повідомляє Vgorode з посиланням на Yourbasin.

Так, американські одесити збирають пожертвування для нашого міста.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як повідомив виконавчий директор місцевого арт-центру Ренді Хем, Вишку Одеси, один із символів техаського міста, яке було названо на честь нашого, підсвітили квітами українського прапора.

"Ми сподіваємося, що, побачивши наш шпиль, освітлений національними кольорами України, наші жителі активніше робитимуть пожертвування гуманітарним організаціям, таким як Червоний Хрест. Сьогодні ми теж Україна",  –  заявив Ренді.

Вишка техаської Одеси знаходиться за адресою 820 Maple Ave.

Зазначимо, що окрім української "перлини біля моря" у світі є ще цілих 12 Одес. Тобто крім нас, є ще й канадські, американські і навіть бразильські одесити. 10 перебувають у США, одна в Канаді, і ще одна – у Бразилії (Нова-Одеса). Але найбільша Одеса – у Техасі. Населення міста складає близько ста тисяч людей. Її заснували у 1881 році. Дали ж таку назву німецькі колоністи-емігранти із української Одеси.

Американська Одеса з Техасу підтримала наше місто та Україну. Фото: dumskaya.netАмериканська Одеса з Техасу підтримала наше місто та Україну. Фото: dumskaya.net

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах