Нідерландському журналісту, який розповсюджував фото ракетних ударів по Одесі, заборонили в'їзд в Україну на 10 років

Нідерландському журналісту, який розповсюджував фото ракетних ударів по Одесі, заборонили в'їзд в Україну на 10 років

Нідерландському журналісту, який розповсюджував фото ракетних ударів по Одесі, заборонили в'їзд в Україну на 10 років

Події
03 квiтня 2022 20:10

Нідерландського журналіста Роберта Дулмерса, який розповсюдив фото ракетних ударів по Одеській області, позбавили акредитації та виправили з України. Про це повідомляє Vgorode з посиланням на речника Одеської обласної військової адміністрації Сергія Братчука.

За даними СБУ, Роберт Дулмерс приїхав до України 1 березня через міжнародний пункт пропуску Рава-Руська.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Роберт Дулмерс приїхав до України із заявленою офіційною метою висвітлювати військові дії та отримав прес-карту від ЗС України. Під час перебування в Одесі, 3 квітня 2022 року, Роберт Дулмерс усупереч нормам чинного законодавства про заборону на поширення інформації про результати ракетного обстрілу з боку російської федерації (був поінформований перед отриманням прес-карти), розмістив на особистій сторінці відео про підриви об'єктів критичної інфраструктури Одеси та області ворожими ракетними ударами", – розповіли у спецслужбі.

Нідерландському журналісту, який розповсюджував фото ракетних ударів по Одесі, заборонили в'їзд в Україну на 10 роківНідерландському журналісту, який розповсюджував фото ракетних ударів по Одесі, заборонили в'їзд в Україну на 10 років

Журналістові заборонили в'їзд в Україну на три роки, забрали прес-карту. За результатами розмови іноземець погодився добровільно залишити територію України через міжнародний пункт пропуску у напрямку Республіки Молдова.

Але згодом він намагався повернутися в Україну. Співробітники Білгород-Дністровського прикордонного загону заборонили йому в'їзд в Україну на десять років.

Нидерландскому журналисту, распространявшего фото ракетных ударов по Одессе, запретили въезд в Украину на 10 лет. Фото: t.me/Bratchuk_SergeyНидерландскому журналисту, распространявшего фото ракетных ударов по Одессе, запретили въезд в Украину на 10 лет. Фото: t.me/Bratchuk_Sergey

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах