Великдень під час війни в Одесі: відповіді на найчастіші питання

Великдень під час війни в Одесі: відповіді на найчастіші питання

Великдень під час війни в Одесі: відповіді на найчастіші питання

Події
23 квiтня 2022 14:28

Великдень у 2022 році ми відзначатимемо в умовах воєнного стану. А це означає, що потрібно буде дотримуватися правил безпеки і дотримуватися комендантської години. Основні відповіді на запитання повідомили у прес-службі одеської міськради.

Нагадаємо, що час комендантської години, у Великдень, на території Одеси та Одеської області, встановлюється з 23:00 23 квітня до 05:00 24 квітня. З 24 квітня і надалі час комендантської години, на території Одеси та Одеської області, встановлюється з 22:00 до 05:00.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

ЧИ МОЖНА ВІДВІДАТИ ХРАМИ В ВЕЛИКОДНЮ НІЧ НА БОГОСЛУЖІННЯ?

Ні! Традиційні нічні богослужіння у храмах відбуватимуться за зачиненими дверима виключно за участю духовенства.

У ЯКИЙ ЧАС ВІДВІДАТИ ХРАМИ?

Після закінчення комендантської години починаючи з 5 ранку, але необхідно врахувати час на дорогу до храму, не порушуючи комендантську годину.

ЯК БУДЕ ПРОХОДИТИ ОБРЯД ОСВЯЧЕННЯ ЇЖІ НА ВЕЛИКДЕНЬ?

Обряд освячення їжі на Великдень у храмах повинен відбуватися без масового скупчення людей, виключно з дотриманням правил безпеки. Радимо не збиратися в групи навіть якщо ви відвідаєте храми, мати при собі паспорт, свідоцтво про народження для дітей і з розумінням ставитися до можливих перевірок.

Одеська обласна військова адміністрація рекомендує священнослужителям релігійних парафій міста та області закінчити освячення до 13:00.

ЩО РОБИТИ, ЯКЩО В ХРАМІ ВАС ЗАСТАНЕ ПОВІТРЯНА ТРИВОГА?

Якщо під час богослужінь буде тривога та загроза ракетних ударів, представники храмів зобов'язані попросити людей перейти до найближчих укриттів.

На Великдень посилять патрулювання вулиць правоохоронцями та силами Національної гвардії.

По можливості краще провести свято вдома. Але якщо ви все ж таки вирішите відвідати церкву - ретельно продумайте свій шлях і розрахуйте час на дорогу туди і назад.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах