Росіяни розповсюджують черговий фейк про Одеську область

Россияне распространяют очередной фейк про Одесскую область.

Россияне распространяют очередной фейк про Одесскую область. Фото: facebook.com/28brigade

Події
24 квiтня 2022 02:40

Одеса та Одеська область залишаються об'єктами пильної уваги з боку підрозділів інформаційно-психологічних спецоперацій РФ. Про це повідомляє Vgorode із посиланням на речника Оперативного штабу Одеської обласної військової адміністрації Сергія Братчука.

За словами речника, росіяни використовують прийом "інформаційного алібі", попереджаючи про можливі провокації в українських містах під час Великодня, зокрема, в Одесі.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Так, увечері 23 квітня Міноборони Росії повідомило про те, що "в районі одеського порту "Південний" спецслужбами України планується провокація із застосуванням отруйних хімічних речовин для звинувачення російських військ у завданні ударів по об'єктам цивільної інфраструктури".

Міноборони Росії розповсюджує черговий фейк про Одеську область.Міноборони Росії розповсюджує черговий фейк про Одеську область. Фото: скриншот t.me/mod_russia

Також у відомстві заявили, що ще 18 квітня на територію холодокомбінату порту "Південний" з Одеси доставили цистерну з десятьма тоннами аміаку, нібито для того, щоб підірвати підприємство, а потім звинуватити в цьому російські Збройні Сили.

Як зазначив Сергій Братчук, це цілеспрямована дезінформація, яку Росія поширює для того, щоб відвернути увагу від своїх кривавих злочинів.

Росія цілеспрямовано розповсюджує дезінформацію, щоб приховати власні криваві злочини.Росія цілеспрямовано розповсюджує дезінформацію, щоб приховати власні криваві злочини. Фото: t.me/Bratchuk_Sergey

Також речник закликав одеситів та жителів нашої області бути уважними та максимально обережними, не нехтувати правилами безпеки, зберігати спокій та дотримуватися інформаційної гігієни.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах