Вийшов у магазин і втратив близьких: нові подробиці ракетного удару по Одесі

Вышел в магазин и потерял близких: новые подробности ракетного удара по Одессе.

Вышел в магазин и потерял близких: новые подробности ракетного удара по Одессе. Фото: facebook.com/yury.glodan

Події
25 квiтня 2022 06:11

У суботу, 23 квітня, російські війська завдали ракетного удару по Одесі. Одна з ракет влучила у 16-поверховий житловий будинок. Внаслідок удару загинули сім мирних жителів Одеси, зокрема тримісячна дівчинка Кіра, зі своєю мамою та бабусею. Ще одну людину, яка могла знаходитися в цьому будинку, оголосили в розшук. 

Батько малої у момент обстрілу відлучився з дому, щоб купити продукти для великоднього столу. Про це повідомляє Vgorode з посиланням на "Поточний час".

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Ворожий снаряд потрапив між третім та четвертим поверхами. Тепер поверхи, що розташовані нижче п'ятого, непридатні для життя.

Як повідомила журналіст Ольга Дунська, очевидці розповіли, що після удару одразу ж почалася сильна пожежа. Спуститися надвір було вкрай проблематично через сильне задимлення. Люди використовували підручні матеріали, обмотували шарфами обличчя. Вибігали у тому, що на них було.

Кореспондент зауважила, що мешканці Одеси часто ігнорують сигнал повітряної тривоги. Так було і 23 квітня. На початку другої дня оголосили повітряну тривогу, однак деякі люди не сприйняли це попередження всерйоз і продовжували займатися повсякденними справами, зокрема, приготуванням до Великодня.

Сім'я, в якій загинула тримісячна мала, дотримувалася правила двох стін. 28-річна Валерія Глодан зі своєю мамою та донькою ховалися у ванній кімнаті. Глава сімейства Юрій Глодан у момент завдання ракетного удару був у магазині. Чоловік був відсутній удома лише півгодини. Опинившись на місці вибуху, він одразу ж звернувся до рятувальників. На той момент співробітники ДСНС витягли з-під завалів лише кота, який жив разом із сім'єю, проте пізніше виявили й близьких Юрія. Ніхто з них, на жаль, не вижив.

Відомо, що загибла Валерія Глодан (дівоче прізвище Явкіна) була родом із Херсона. Дівчина навчалася на факультеті журналістики Одеського національного університету імені Мечникова, а також працювала в мережі маркетингу та PR. Зі своїм майбутнім чоловіком, одеським пекарем Юрієм Глоданом, Валерія познайомилася в Одесі. У 2019 році пара одружилася, а в січні 2022 року у них народилася донечка Кіра.

Вкотре висловлюємо співчуття всім тим, хто внаслідок жорстокості та цинічності російських окупантів напередодні Великодня втратив своїх близьких. Світла пам'ять усім загиблим. Ми ніколи цього не забудемо. Цьому немає прощення!

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах