Росіяни розповсюджують фейк "про живий щит із мирних жителів" в Одесі

Россияне распространяют фейк "о живом щите из мирных жителей" в Одессе.

Россияне распространяют фейк "о живом щите из мирных жителей" в Одессе. Фото: facebook.com/28brigade

Події
29 квiтня 2022 06:41

Підрозділи інформаційно-психологічних спецоперацій росіян знову зосередили свою увагу на Одесі. Про це повідомляє Vgorode із посиланням на речника оперативного штабу Одеської обласної військової адміністрації Сергія Братчука.

Так, учора ввечері на сайті Міноборони Росії з'явилася інформація про те, що в Одесі неонацисти, прикриваючись мирними жителями як "живим щитом", обладнали вогневі позиції та розмістили важке озброєння в будинках на вулиці Радісній та Ковровому провулку, в будівлі школи №40.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Черговий фейк від Міноборони Росії.Черговий фейк від Міноборони Росії. Фото: скриншот t.me/mod_russia

Як зазначив Сергій Братчук, створюючи подібні фейки, Росія намагається "грати наввипередки", тобто анонсує власні провокації, наперед приписуючи їх іншій стороні. Подібні вкидання спрямовані на створення паніки та спробу створення інформаційного хаосу та паніки у громадському середовищі регіону.

Зазначимо, що це далеко не перший фейк, який Росія розповсюджує про Одесу та Одеську область. Наприклад, нещодавно Міноборони Росії заявляло про підготовку українськими спецслужбами "провокації із застосуванням отруйних хімічних речовин" у районі порту "Південний".

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах