Зупинення транспорту та вихідний на роботі: особливості комендантської години 2 травня в Одесі

Зупинення транспорту та вихідний на роботі: особливості комендантської години 2 травня в Одесі

Зупинення транспорту та вихідний на роботі: особливості комендантської години 2 травня в Одесі

Події
01 травня 2022 22:04

У понеділок, 2 травня, в Одесі діятиме затяжна комендантська година, яка матиме безліч обмежень. Про це повідомляє Vgorode із посиланням на спікера Одеської ОВА Сергія Братчука.

Нагадаємо, що заборона діятиме з 22:00 1 травня до 05:00 3 травня. Під час комендантської години громадянам заборонено перебувати на вулиці та інших громадських місцях. Винятком є ​​особи, які мають відповідні спеціалізовані перепустки та посвідчення.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як курсуватиме транспорт

Під час комендантської години не курсуватиме громадський транспорт. Роботу припинять міські автостанції та залізниця. Тому всі рейси, прибуття чи відправлення яких припадало на 2 травня, скасували.

Чи можна піти на роботу

У місті не припинятимуть роботу лише підприємства та установи критичної інфраструктури, а також екстрені служби. Йдеться про працівників "швидкої", рятувальників тощо. Керівники виробництв безперервного циклу мають надати ОВА списки осіб, задіяних у процесі до 16:00 30 квітня.

Підприємцям порадили зробити 2 травня вихідним днем, який надалі доведеться відпрацювати.

Як працюватимуть лікарні

2 травня в Одесі не працюватимуть центри первинної медичної допомоги, поліклініки та консультативно-діагностичні центри.

Стаціонари лікарень продовжать роботу у звичайному режимі.

Чи можна вигулювати тварин

Власники собак мають право вигулювати улюбленців на вулиці біля будинку. Якщо зустріли патруль – поясніть бійцям територіальної оборони, Національної гвардії, Збройних Сил України чи Нацполіції, що ви гуляєте із собакою біля під'їзду та робіть це швидко.

Також військові зазначають, що необхідно максимально скоротити час прогулянки та мати при собі документи, що засвідчують особу.

Від себе додамо, що не варто зловживати цією можливістю і тим більше намагатися створювати конфлікти. Поводьтеся ввічливо.



Нагадаємо, у 2014 році саме 2 травня в Одесі пройшли провокації, внаслідок яких загинуло 48 людей. Тоді в центрі міста почалися протистояння між ультрас футбольними клубами та проукраїнськи налаштованими громадянами з одного боку та проросійськими колабораціоністами з іншого. Згодом протистояння перемістилися на Куликове поле та до Будинку профспілок, де сталася пожежа.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах