Обстановка у Південному регіоні від ОК "Південь": ворожий флот активувався після атаки Зміїного

Обстановка у Південному регіоні від ОК "Південь": ворожий флот активувався після атаки Зміїного.

Обстановка у Південному регіоні від ОК "Південь": ворожий флот активувався після атаки Зміїного. Фото: facebook.com/okPivden

Події
01 травня 2022 16:12

Офіцер оперативного командування "Південь" Владислав Назаров розповів про ситуацію у південних областях України на ранок 1 травня. Про це повідомляє Vgorode.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Що на Одещині

На Одещині ворог продовжує відстеження обстановки із застосуванням безпілотних розвідників. У разі попадання протиповітряної оборони збили ворожий прилад "Орлан-10". У морі зафіксували активізацію сил ворожого флоту. Після завдання чергового удару по Зміїному, десантними швидкісними катерами типу "Раптор" противник намагався евакуювати і поповнити особовим складом своїх підрозділів, що залишилися на острові.

Інші кораблі і підводний човен продовжують утримувати загрозу ракетного удару.

Що у сусідніх областях


Протягом ночі наші підрозділи у Херсонській та Миколаївській областях продовжували ведення бойових дій на зайнятих рубежах. Ворожі підрозділи активних наступальних дій не вели, очевидно, намагаючись акумулювати сили та відновити техніку, водночас не припиняючи артилерійсько-мінометного обстрілу наших позицій.

Продовжуючи артилерійсько-мінометні обстріли Миколаївщини, ворог потрапив у сільськогосподарський склад із добривами. Близько 600 кг добрив вибухнули, виникла пожежа. Рятувальні служби спрацювали оперативно. Хімічної загрози навколишньому середовищу та людям немає. Попередньо обійшлося без постраждалих.

"Тому алгоритм дій при повітряній небезпеці залишається актуальним, уникнення масових скупчень людей доречно, сприйняття інформації та її перевірка повинні бути критичними. Дотримуйтесь заходів безпеки, не порушуйте норм і обмежень воєнного стану та комендантської години, будьте пильні та не дозволяйте ворожим силам ввести себе в помилка", – розповів офіцер.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах