Житель Одеської області збив винищувач ворога за 40 мільйонів доларів

Житель Одещини збив винищувач ворога за 40 мільйонів доларів.

Житель Одещини збив винищувач ворога за 40 мільйонів доларів. Фото: armyinform.com.ua

Події
02 травня 2022 15:30

Мешканець Ізмаїла Одеської області Дмитро збив ворожий винищувач за 40 мільйонів доларів. Про це повідомляє Vgorode з посиланням на інформаційне агентство Міноборони України АрміяInform.

Так, Дмитро навчався в Ізмаїльському військово-морському ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою, потім вступив до університету. На другому курсі юнак зрозумів, що хоче служити та підписав контракт, щоб стати частиною екіпажу одного із судів ВМС ЗС України.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Хлопець захотів нести службу на море, бо його прадід також був офіцером військового флоту. Також Дмитро освоїв спеціальність оператора ПЗРК.

За словами хлопця, при виконанні одного завдання у морі їм потрібно було повернутися до одного з пунктів базування.

"Ми стали в порту, почали завантажуватися, і щойно закінчили, побачили, що з-під хмар з'явилися два російські винищувачі-бомбардувальники СУ-34. Літаки вилетіли дуже швидко. Їх не було чути, та й видно погано через хмарність". Вони випустили кілька ракет по місту і залетіли за хмари. Цей момент я спостерігав на сигнальному містку і зрозумів, що одного разу їм не вистачить, вони захочуть повернутись, щоб завдати повторного удару", – розповідає військова моряка.

Hосійські повітряні сили справді повернулися і він уже чекав їх зі старим переносним зенітно-ракетним комплексом "Голка" радянського виробництва за 60–80 тисяч доларів

Військовий одразу запустив ракету по одному із літаків. Часу на наведення було дуже мало, Дмитру допомагав його бойовий товариш.

Зазначимо, що Дмитро має брата, який служить у Національній гвардії і зараз захищає від окупантів Маріуполь.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах