Дефіцит бензину в Одесі: в ОВА розповіли про ситуацію з паливом та як це вплине на транспорт

Дефіцит бензину в Одесі: в ОВА розповіли про ситуацію з паливом та як це вплине на транспорт.

Дефіцит бензину в Одесі: в ОВА розповіли про ситуацію з паливом та як це вплине на транспорт. Фото: facebook.com/oda.odesa

Події
05 травня 2022 19:35

Одеська обласна військова адміністрація розповіла про проблеми, які виникли із затримкою поставок палива на автозаправні комплекси Одеської області. Про це повідомляє Vgorode із посиланням на Одеську обласну державну адміністрацію.

Ключовою причиною того, що відбувається, залишається війна, оскільки знищується і руйнується наша інфраструктура, яка забезпечувала виробництво, постачання та зберігання пального. Це відповідно впливає на ринок палива та, зокрема, на постачання бензину.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Сильно вплинула зупинка Кременчуцького нафтопереробного заводу після російського ракетного удару 24 квітня. Після цього втрачено суттєве внутрішнє джерело пального. Завод досі не працює.

В Одесі внаслідок ракетного удару російських військ пошкоджено нафтобазу та нафтопереробний завод.

Коли все стабілізується

В ОВА підкреслили, що намагаються перебудувати ланцюжки постачання так, щоб забезпечити потреби одеситів максимум навіть під час війни. І просять громадян зрозуміти, що на все потрібен час. До того ж зростає і ціна палива, оскільки звичайне постачання в період війни неможливе, а нові логістичні маршрути значно складніші і довші.

У найближчі два тижні уряд відпрацює та запровадить дієві рішення для стабільного постачання палива з Європейського Союзу за новою логістичною схемою. Але ціна на певні види палива дещо зросте. Насамперед працюватимуть над тим, щоб забезпечити пальним усіх, хто задіяний у захисті нашої країни – Збройні Сили, рятувальники, медики. У пріоритеті і особливо критична галузь економіки, що забезпечує нашу продовольчу безпеку – аграрний сектор.

На щастя, питання пального на контролі Кабміну і скоро проблеми його нестачі не буде.

Що з транспортом

За словами начальника Одеської ОВ Максима Марченка, дефіцит пального та підвищення ціни на бензин поки що не вплинули на роботу громадського транспорту в Одеській області. Перевізники працюють, бо мають розуміння того, що в нашій країні війна. Тому піднімати тарифи не вчасно. В Одесі та Одеській області зараз багато переміщених осіб, які користуються послугами громадського транспорту.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах