Настоятеля Одеського храму повернули додому з полону

Настоятеля Одеського храму повернули додому з полону

Настоятеля Одеського храму повернули додому з полону

Події
06 травня 2022 19:33

Настоятель Свято-Троїцького храму Одеси Василь Вірозуб, який перебував на захопленому росіянами рятувальному судні "Сапфір", повернувся до України в рамках обміну полоненими. Про це повідомляє Vgorode із посиланням релігійного експерта Олександра Єфременко.

Зазначимо, що сьогодні стало відомо, що відбувся черговий обмін полоненими. Як повідомила віце-прем'єр-міністр Ірина Верещук, Україна змогла повернути 41 особу, включаючи 13 цивільних осіб. Серед 11 жінок, що повернулися з російського полону, і один настоятель храму Православної церкви України.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Нагадаємо, священнослужитель був на борту рятувального судна "Сапфір", коли 27 лютого воно вирушило з гуманітарною місією на острів Зміїний. Судно захопили російські окупанти. Більшість екіпажу "Сапфіра" відпустили на волю 25 березня. Але отця Василя тоді не випустили. Як стало відомо, він зазнав тортур. Вірозуба утримували у слідчому ізоляторі №2 міста Старий Оскол у Білгородській області Російської Федерації, де ув'язнили та звинувачували у шпигунстві.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах