Чи курсуватиме транспорт і чи можна на роботу: особливості комендантської години 9 травня в Одесі

Чи курсуватиме транспорт і чи можна на роботу: особливості комендантської години 9 травня в Одесі.

Чи курсуватиме транспорт і чи можна на роботу: особливості комендантської години 9 травня в Одесі. Фото: freepik.com

Події
07 травня 2022 15:57

На понеділок, 9 травня, в Одесі діятиме затяжна комендантська година, яка матиме безліч обмежень. Про це повідомляє Vgorode із посиланням на спікера Одеської ОВА Сергія Братчука.

Нагадаємо, що заборона діятиме з 22:00 8 травня до 05:00 10 травня. Під час комендантської години громадянам заборонено перебувати на вулиці та інших громадських місцях. Винятком є ​​особи, які мають відповідні спеціалізовані перепустки та посвідчення.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як курсуватиме транспорт

Під час комендантської години роботу припинять автостанції та залізниця. Не працюватимуть приміські та міжміські автобусні маршрути на території Одеської області.

Але в Одесі чергуватимуть трамваї та тролейбуси на основних маршрутах.

Чи можна піти на роботу

У місті не припинятимуть роботу лише підприємства та установи критичної інфраструктури, а також екстрені служби. Йдеться про працівників "швидкої", рятувальників тощо.

Як працюватимуть лікарні, підприємства та організації

Без змін в Одесі та області працюватимуть підприємства та організації критичної інфраструктури, такі як швидка допомога, ДСНС тощо.

Лікарні та аптеки працюватимуть у штатному режимі.

Забороняється робота та відвідування ринків, закладів громадського харчування, кафе, ресторанів, торгово-розважальних закладів, парків відпочинку, спортивних закладів, магазинів, торгових точок та АЗС.

Чи можна вигулювати тварин

Власники собак мають право вигулювати улюбленців на вулиці біля будинку. Якщо зустріли патруль – поясніть бійцям територіальної оборони, Національної гвардії, Збройних Сил України чи Нацполіції, що ви гуляєте із собакою біля під'їзду та робіть це швидко.

Також військові зазначають, що необхідно максимально скоротити час прогулянки та мати при собі документи, що засвідчують особу.

Від себе додамо, що не варто зловживати цією можливістю і тим більше намагатися створювати конфлікти. Поводьтеся ввічливо.

Iнше

Дозволяється проведення весняних польових робіт, вигул та випас домашніх тварин та худоби (за наявності не більше трьох супроводжуючих людей). Дозволено т переміщатися для забезпечення їжею та лікування тварин.

Проведення запланованих поховань та пов'язаних з ними ритуальних заходів можливе за наявності мінімально необхідної кількості присутніх (близькі родичі та друзі).


Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах