В Одесу приїхав голова Євроради Шарль Мішель, щоб "відчути європейський дух"

В Одесу приїхав голова Євроради Шарль Мішель, щоб "відчути європейський дух".

В Одесу приїхав голова Євроради Шарль Мішель, щоб "відчути європейський дух". Фото: twitter.com/eucopresident

Події
09 травня 2022 15:07

Сьогодні, 9 травня, голова Євроради Шарль Мішель прибув до Одеси. Про це повідомляє Vgorode із посиланням на офіційний Twitter політика.

Так, Мішель оголосив візит до Одеси для Дня Європи. Свій вибір він пояснив можливістю "відчути європейський дух", спираючись на слова російського класика Пушкіна.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Тут українці сьогодні захищають свої пам'ятники від куль і ракет та свою свободу від російської агресії. Ви не на самоті. Євросоюз підтримує вас", – написав Мішель.

Голова Євроради прогулявся Одесою і провів низку зустрічей. Зокрема, він мав розмови з мером Геннадієм Трухановим, головою військової адміністрації Максимом Марченком та прем'єр-міністром Денисом Шмигалем.

В Одесу приїхав голова Євроради Шарль Мішель, щоб "відчути європейський дух".В Одесу приїхав голова Євроради Шарль Мішель, щоб "відчути європейський дух". Фото: twitter.com/eucopresident

В Одесу приїхав голова Євроради Шарль Мішель, щоб "відчути європейський дух".В Одесу приїхав голова Євроради Шарль Мішель, щоб "відчути європейський дух". Фото: twitter.com/eucopresident

Зазначимо, що 9 травня у ЄС відзначають День Європи. Саме цього дня 1950 року в Парижі проголосили Декларацію Шумана, яка відкрила шлях до інтеграції європейських держав та загальну побудову кращого майбутнього.

9 травня, як День Європи, став одним із офіційних символів ЄС – на рівні із прапором та гімном. В Україні День Європи відзначають щорічно третю суботу травня.

Глава уряду України Володимир Зеленський у свою чергу подякував президенту Європейської ради за вже другий візит до України в умовах війни та повідомив, що з відеозв'язку поспілкувався з Шарлем Мішелем. Вони обговорили питання можливої ​​продовольчої кризи у світі, спричиненої агресивними діями Росії.

"Необхідно вжити негайних заходів для розблокування українських портів для експорту пшениці. Ціную сміливу позицію Президента Європейської ради та її особисту присутність в Одесі. Вдячний за постійну підтримку нашої країни з боку ЄС у багатьох областях", – додав Зеленський.

Оновлено:

Мішель відвідав Одеський порт.



Голові Євроради довелося ховатися в укриття під час повітряної тривоги в Одесі. Про це повідомляє Bild.

У той момент, коли Шарль Мішель розмовляв із прем'єр-міністром України Денисом Шмигалем, у місті оголосили повітряну тривогу. Мішель змушений був перервати розмову, щоб переміститися у сховище.



Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах