Одесу обстріляли радянськими ракетами 60-х років: Арестович пояснив чому

Одессу обстреляли советскими ракетами: Арестович объяснил почему.

Одессу обстреляли советскими ракетами: Арестович объяснил почему. Фото: t.me/vgorode_odessa

Події
10 травня 2022 12:04

Використання старих радянських ракет в Одесі демонструє спробу ворога заощадити високоточні ракети, а також є сигналом до того, що буде більше промахів та ще більше ударів по житлових кварталах. Про це повідомляє Vgorode із посиланням на заяву радника голови ВП Олексія Арестовича.

"Російська сторона зараз використовує переважно ракети Х-22 (старий радянський продукт 60-х років, з круговою ймовірною помилкою відхилення 200-300 метрів і дуже складною та небезпечною технікою/процедурою застосування, є сильнотоксичне пальне) і "Так ggers" – сучасна гіперзвукова ракета від літака Міг-31", – повідомив Арестович.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За його словами, використання як найстаріших (і найбільш небезпечних), так і сучасних ракет показує, що росіяни економлять високоточні ракети.

А це, за словами Арестовича, означає дві речі: буде більше промахів і, відповідно, ударів по житлових кварталах (Х-22), буде більше ударів по обраним цілям (Кинжал) без можливості перехоплення (гіперзвукові ракети не перехоплюються).

"Поєднання точних ударів з одного боку та інцидентів руйнування житлових кварталів з іншого дасть ЗМІ, що означає психологічну картину масового ракетного терору. Це, у свою чергу, породжує ефект неспроможності ЗСУ протистояти супротивникові у зв'язку з цим, а також викличе істеричні зриви у суспільній свідомості" , – попередив Арестович.

За словами радника глави президента, не можна нехтувати повітряною тривогою, особливо якщо ви живете поблизу об'єктів критичної інфраструктури та/або військових об'єктів.

Нагадаємо, 9 травня окупанти випустили Одесою сім ракет радянського зразка. За інформацією ДСНС, ракети потрапили до будівлі ТРЦ "Рів'єра" та до складських приміщень. Постраждали п'ятеро людей, ще одна загинула. Начальник об'єднаного прес-штабу Сил оборони Одеси Наталія Гуменюк дала коментар щодо удару.

Триває робота з ліквідації наслідків ракетного удару. Міські служби працювали всю ніч: розчищали завали та надавали допомогу постраждалим Мер Одеси Геннадій Труханов зазначив, що вибуховою хвилею у низці будинків було вибито скло. Тому зараз співробітники профільних підрозділів збирають дані про кількість потерпілих квартир. Людям надаватимуть допомогу.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах