В Ізмаїлі перейменують проспект Суворова, а пам'ятник полководцю сховають за парканом (оновлено)

В Ізмаїлі перейменують проспект Суворова, а пам'ятник полководцю сховають за парканом.

В Ізмаїлі перейменують проспект Суворова, а пам'ятник полководцю сховають за парканом. Фото: pravda.com.ua (Євген Прокопенко)

Події
12 травня 2022 12:49

У місті Ізмаїл на Одещині проспект імені Суворова планують перейменувати на проспект Незалежності. Про це повідомляє Vgorodе з посиланням на опублікований на офіційному сайті міськради проект рішення "Про увічнення подій сучасної української історії".

Відповідне питання винесли сьогодні на сесію Ізмаїльської міськради. Також хочуть змінити назву музею Суворова – на Ізмаїльський міський військово-історичний музей, а вулицю Московську – перейменувати на вулицю Захисників України. Також змінять ім'я школи №1 імені Суворова.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Для вирішення питання подальших дій із пам'ятником Суворову збираються звернутися до Кабміну, де ухвалять рішення, що з ним робити. Незабаром комунальники убезпечать його парканом "до остаточного вирішення долі на державному рівні".

Таблички з новими назвами перейменованого проспекту виготовлять та поставлять за рахунок коштів, передбачених на благоустрій міста.

Оновлено:

Сьогодні, 12 травня, під час оперативної сесії міськради рішення схвалили.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах